Hlavní obsah

Plzeň - CSKA 2:2Až penalta v nastavení připravila Plzeň o vítězný vstup do Ligy mistrů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Krmenčík 1 : 0
41. Krmenčík 2 : 0
49. Čalov 2 : 1
90. Vlašič (penalta) 2 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Až v nastaveném čase přišla Plzeň v úvodním duelu Ligy mistrů o výhru, která se jí po skvostném prvním poločase v duelu s moskevským CSKA vnucovala. Po dvou trefách střelecky disponovaného Krmenčíka vedla totiž už 2:0, a i když Rusové v úvodu druhé půle snížili a převzali aktivitu, sahal český mistr ještě ve čtvrté minutě nastavení po výhře, třech bodech a bonusu 69 miliónů korun. Kovařík však snažení Viktorie pohřbil, neboť vyrobil faul a z nařízené penalty ruský celek zachránil remízu.

Sestřih utkání Ligy mistrů Plzeň - CSKAVideo: Více na , O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Výkon, za který se nemusí hráči vůbec stydět, řekl trenér Pavel Vrba

Ty góly bych vyměnil za vítězství, řekl Michael Krmenčík

Hráči Plzně o vstupu do Ligy mistrů a o remíze s CSKA Moskva

Pochopitelně že vsadil na zkušenost, samo sebou že plzeňský kouč Pavel Vrba postavil hned sedm hráčů pamatujících poslední duel Viktorie v Lize mistrů. I Kolář, který tehdy dával moskevskému CSKA jeden ze dvou gólů, mezi nimi byl, i když se do středečního večera v základní sestavě pro zranění neobjevil.

Tah to byl od Vrby prozíravý, protože v nervózním úvodu vyrukovali jeho svěřenci na soupeře s důrazným napadáním a presinkem, takže měli míč dlouhé minuty pod kontrolou. A protože toho za poločas naběhali snad víc než za osm ligových kol, chodili do soubojů, získávali odražené balóny a navrch přesně kombinovali, vytvořili si nejen převahu, ale i první velkou šanci spálenou Krmenčíkem.

Vykolejení Rusové, jimž scházel zraněný Islanďan Magnússon a Uruguayec Hernández, se do hry nedostávali a dlouhé minuty byli nuceni jen bránit. Mnohdy za cenu odkopů jen tak nazdařbůh, často za pomoci faulů.

Po půlhodině na jeden doplatili. Limberský totiž posadil po nařízeném trestném kopu míč na hlavu Řezníka, ten ho za přispění teče brazilského legionáře Becaa vrátil před bránu, kde se Černov jen díval, jak Krmenčík doklepává balón za záda Akinfejeva.

A aby snad nebylo o jeho střeleckých schopnostech pochyb, čtyři minuty před půlí předvedl, že dokáže dávat i výstavní góly. Po centru Limberského levačkou vypálil tak pohotově a přesně, že Akinfejev neměl podruhé šanci.

Rusové po přestávce ožili

O přestávce rozpoutal kouč CSKA v kabině pořádnou bouřku, takže jeho tým vyrukoval do druhé půle jako vyměněný. Rychlá branka mladíka Čalova, který se prodral přes Hubníka a snížil, mu k tomu pochopitelně pomohla.

Gard se pozměnil, Rusové začali domácí hráče důrazně napadat, zlepšili pohyb a zpřesnili hru, přesto měli k dalšímu gólu blíž Vrbovi svěřenci. Kolář se objevil pár desítek vteřin po inkasované brance v obrovské šanci, ale Kovaříkův centr prodlužovaný hlavičkujícím Krmenčíkem napálil vedle. A protože i Kopic mířil z trestného kopu vedle, mohlo se CSKA dál pokoušet zachránit remízu.

Žamaletdinov k tomu měl velkou příležitost, ale na Kozáčika si nepřišel, pět minut před koncem sice hosté míč za jeho záda dostali, ale protože sudí jim odpískal útočný faul na Hubníka, radovali se předčasně. A když v nastaveném čase pro ofsajd neplatila ani branka Žamaletdinova, měla Plzeň výhru už opravdu na dosah.

Měla, ale přesto na ni nakonec nedosáhla. V páté minutě nastavení totiž francouzský rozhodčí posoudil střet Kovaříka s Fernandesem jako faul, nařídil penaltu a Vlašič z ní svému týmu remízu přece jen zajistil.

Utkání 1. kola skupiny G fotbalové Ligy mistrů:
Viktoria Plzeň - CSKA Moskva 2:2 (2:0)
Branky: 29. a 41. Krmenčík - 49. Čalov, 90.+5 Vlašič z pen. Rozhodčí: Bastien - Zakrani, Haquette (všichni Fr.). ŽK: Hrošovský, Řezníček, Limberský - Jefremov, Achmetov, Bijol, Sigurdsson, Becao. Diváci: 11.312.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Pernica, Hubník, Limberský - Hrošovský, Hořava (89. Hejda) - Kopic, Kolář (64. Čermák), Kovařík - Krmenčík (74. Řezníček). Trenér: Vrba.
CSKA: Akinfejev - Becao, Černov, Nababkin - Fernandes, Vlašič, Obljakov, Dzagojev (74. Žamaletdinov), Jefremov (46. Achmetov) - Bijol, Čalov (81. Sigurdsson). Trenér: Gončarenko.

Reklama

Související témata: