Hlavní obsah

Real Madrid - AS Řím 3:0Real proti AS Řím nezaváhal, Schick střídal. Juventus i bez vyloučeného Ronalda vyhrál

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid vykročili za čtvrtým triumfem v Lize mistrů za sebou domácí výhrou 3:0 nad AS Řím, za který hrál od 69. minuty Patrik Schick. Hvězdný Cristiano Ronaldo byl sice už po půlhodině hry za nesportovní chování vyloučen, ale jeho Juventus na hřišti Valencie vyhrál díky dvěma proměněným penaltám Miralema Pjaniče 2:0. Manchester City senzačně podlehl Lyonu 1:2

Sestřih utkání Ligy mistrů Real Madrid - AS ŘímVideo: Více na, O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih utkání Ligy mistrů Valencia - Juventus

Sestřih utkání Ligy mistrů Plzeň - CSKA

Real od začátku dominoval, na první gól si ale musel počkat až do poslední minuty první půle, kdy se z přímého kopu přesně trefil Isco. Bílý balet"skóroval ve 43 domácích pohárových zápasech za sebou a překonal tím historický rekord Tottenhamu.

V 58. minutě přidal pojistku Bale, jenž překonal Olsena křížnou střelou z levé strany. V 69. minutě přišel na trávník čerstvý Schick, ale ani on už s výsledkem nic neudělal. Naopak v nastavení se ještě trefil střídající Mariano Díaz z Realu.

Ronaldo skončil v slzách

Ronaldo nebude na první start v Lize mistrů za Juventus po přestupu z Realu Madrid vzpomínat v dobrém. Nejlepší střelec historie soutěže dostal při svém 154. startu poprvé červenou kartu a celkově jedenáctou v kariéře.

Obránce Valencie Murillo nejprve při kontaktu s portugalskou hvězdou přihrál pád, nejlepší hráč světa mu následně lehce sáhl na hlavu a rozhodčí Brych vytáhl červenou kartu. Ronaldo opouštěl trávník v slzách. Juventus i v oslabení zvítězil, když se dvakrát z penalty trefil Pjanič. V šesté minutě nastavení kopala pokutový kop i Valencie, ale Parejo nedal.

Šokem dnešního programu je porážka Manchesteru City 1:2 s Lyonem. Anglický šampion potvrdil, že zatímco v Premier League kraluje, v Lize mistrů se mu nedaří. V prestižní soutěži jako první anglický klub prohrál čtyři zápasy za sebou. Domácím na lavičce chyběl potrestaný kouč Guardiola.

Kadeřábek veze remízu

Hoffenheim s českým reprezentantem Pavlem Kadeřábkem vstoupil do skupiny remízou 2:2 na hřišti Šachtaru Doněck. Nováček hlavní fáze nejprestižnější klubové soutěže byl blízko vítězství, ale ukrajinský šampion, který kvůli politické situaci hraje domácí duely pohárů v Charkově, devět minut před koncem srovnal.

Obránce Kadeřábek odehrál za Hoffenheim celých 90 minut. Jeho celek dvakrát vedl, ale ani jednou náskok neudržel. V 81. minutě zařídil dělbu bodů bodů povedenou střelou zpoza vápna jeden z Brazilců v doněckém dresu Maycon. Šachtar doma s německým soupeřem pošesté za sebou remizoval.

Ajax na startu skupiny E potvrdil dobrou formu a doma porazil AEK Atény jasně 3:0. Všechny branky padly až po pauze, dvakrát se trefil krajní obránce Tagliafico. Ajax v soutěžním utkání popatnácté za sebou neprohrál. Uzdravený český útočník Václav Černý zatím nebyl ani na lavičce domácího týmu.

Roli favorita na rozdíl od Manchesteru City potvrdil Bayern, který zvítězil 2:0 na půdě Benfiky Lisabon. Mnichovský celek vyhrál zahajovací zápas v soutěži popatnácté za sebou a stanovil tím nový rekord. Ještě o gól více dal při výhře 3:0 na půdě nováčka skupiny Young Boys Bern Manchester United. Prvními dvěma góly v Lize mistrů od návratu do týmu "Rudých ďáblů" v roce 2016 k tomu přispěl Pogba.

1. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina E:
Ajax Amsterodam - AEK Atény 3:0 (0:0)
Branky: 46. a 90. Tagliafico, 77. Van de Beek. Rozhodčí: Del Cerro - Yuste, Alonso (všichni Šp.).
Benfica Lisabon - Bayern Mnichov 0:2 (0:1)
Branky: 10. Lewandowski, 54. Sanches. Rozhodčí: Lahoz - Cebrián, Del Palomar (všichni Šp.).
Skupina F:
Šachtar Doněck - Hoffenheim 2:2 (1:2)
Branky: 27. Ismaily, 81. Maycon - 6. Grillitsch, 38. Nordtveit. Rozhodčí: Kehlet - Hummelgaard, Sörensen (všichni Dán.).
Manchester City - Lyon 1:2 (0:2)
Branky: 67. Silva - 26. Cornet, 43. Fekir. Rozhodčí: Orsato - Manganelli, Preti (všichni It.).
Skupina G:
Real Madrid - AS Řím 3:0 (1:0)
Branky: 45. Isco, 58. Bale, 90.+2 Mariano Díaz. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.).
Viktoria Plzeň - CSKA Moskva 2:2 (2:0).
Skupina H:
Young Boys Bern - Manchester United 0:3 (0:2)
Branky: 35. a 44. z pen. Pogba, 66. Martial. Rozhodčí: Aytekin - Beitinger, Foltyn (všcihni Něm.).
Valencie - Juventus Turín 0:2 (0:1)
Branky: 45. a 51. obě z pen. Pjanič. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ČK: 29. Ronaldo (Juventus).

Reklama

Související témata: