Hlavní obsah

Vrba: Na víc jsme v Římě neměli, výsledek sedí

Řím

Byl stručný, věci pojmenoval přesně tak, jak průběh utkání proti AS Řím na Olympijském stadiónu ukázal. „Soupeř byl lepší, zaslouženě vyhrál o pět gólů," konstatoval trenér Plzně Pavel Vrba po porážce 0:5 v úterním duelu Ligy mistrů se semifinalistou uplynulého ročníku Champions League.

Sestřih z utkání AS Řím - PlzeňVideo: Více na , O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Měli jste v Římě na víc?

V zápasech venku teď dostáváme pravidelně brzy góly, utkání jsou tím pochopitelně ovlivněná. Ale přiznejme si, že nyní první bleskový gól nerozhodl. Rozhodující byla vyšší kvalita soupeře.

Jak si vysvětlujete poslední tři porážky na cizích hřištích (0:4 na Slavii, 0:3 v Jablonci a nyní v Římě?

O venkovních porážkách v české lize jsem mluvil už po Jablonci, co se týká zápasu v Římě, AS bylo nad naše síly. Uhráli jsme výsledek, který odpovídá průběhu hry.

Džeko dal Viktorii po dvou letech opět hattrick. Co bylo špatně?

Na to je jednoduchá odpověď. Bránili jsme ho špatně, proto mohl dát tři góly. Při standardkách jsme měli být vůči němu důraznější. Hráči, kteří byli určení ho eliminovat, si s tím vůbec neporadili.

V první půli zahodili šance Krmenčík a Řezník. Pokud by skórovali, vypadal by zápas příznivěji?

Ty dvě situace jsme mohli vyřešit lépe. Bohužel, šance jsme neproměnili. Ale byly tam další věci, kdy nezavíral svůj prostor Zeman. I proto jsme z brejků nic nevytěžili.

Je pro vás komplikací v boji o třetí místo nečekaná výhra CSKA Moskva nad Realem?

Nevím, jestli je to problém pro nás, vzhledem k tomu, jak zápas na Olympijském stadiónu vypadal. Spíš jde o problém pro AS Řím.

Reklama

Související témata: