Hlavní obsah

V Anglii jsme nejférovější tým a teď vypadáme jako řezníci, nechápal Klopp

Paříž/Praha

Byl zklamaný i frustrovaný. Trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp věděl, že po středeční porážce 1:2 s PSG se šance jeho svěřenců postoupit do osmifinále Ligy mistrů výrazně zmenšila.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp gestikuluje při zápase s PSG.

Článek

Sestřih utkání Paris SG - Liverpool

Liverpool byl v Parku Princů horším týmem. Za celý zápas šla jen jedna střela mezi tři tyče. O gól se postaral James Milner z pokutového kopu, který byl nařízen v závěru prvního poločasu po faulu na Maného. Nic víc v ofenzivě Kloppovi svěřenci nepředvedli. Ve vyrovnané skupině C tak klesli na třetí místo.

„Proti takovým týmům, jako je Paris St. Germain, je těžké být spokojený, když do zápasu nedáme 100 procent,“ litoval německý stratég, kterého frustrovalo hlavně velké množství přerušení.

„Ve druhé půli rozhodčí přerušili hru asi 500tisíckrát. V Anglii jsme nejférovější tým, ale teď vypadáme jako řezníci,“ posteskl si Klopp. Podle statistik se hráči Liverpoolu dopustili dvaceti faulů, domácí třinácti.

Kloppův protějšek Thomas Tuchel si z velkého počtu faulů velkou hlavu nedělal. „Neviděl bych v tom až tak velký problém. Je fakt, že nás hodně faulovali. V Lize mistrů nemůžete tolik faulovat, zvlášť když prohráváte o gól. Za takového stavu nelze spáchat deset faulů v deseti minutách," nabízel svůj pohled.

„Když já prohraji důležitý zápas, jsem naštvaný a budu mluvit o jiných věcech, abych odvedl pozornost od mého týmu. Slyšel jsem, že Jürgen má svůj názor, což je v pořádku," dodal.

Tabulka skupiny C
1. Neapol52307:49
2. PSG522113:88
3. Liverpool52038:76
4. CZ Bělehrad51134:134

Výsledek z Paříže dost zamíchal už tak vyrovnanou skupinou C. O dvě postupová místa do osmifinále se stále perou tři mužstva. První Neapol má devět bodů, o bod zpět je PSG a třetí Liverpool má šest bodů. Anglický tým a loňský finalista Champions League musí v posledním utkání (11. prosince) porazit doma Neapol buď 1:0, nebo o dva góly.

Proto už nyní Klopp vyzýval fanoušky, aby na Anfield Road vytvořili elektrizující atmosféru. „Opravdu Anfield potřebujeme!"

Reklama

Související témata: