Hlavní obsah

Fanoušek Liverpoolu na finále do Madridu vyrazil ve starém autě za 1200 korun

Liverpool/Praha

Fanoušek Liverpoolu Simon Wilson má lístek na finále Ligy mistrů. Když ale hledal letenky, nacházel samé předražené možnosti. V rámci přemýšlení o tom, jak snížit náklady, se rozhodl, že si koupí auto a pojede v něm. Jeho volbou se nakonec stala 26 let stará Škoda Favorit, za níž zaplatil 40 liber (v přepočtu necelých 1200 korun).

Foto: Twitter: Simon Wilson

Fanoušek Liverpoolu na finále Ligy mistrů vyrazil v 26 let starém autě za 40 liber.

Článek

„Hledal jsem nejlevnější lety. Obvykle lety z Manchesteru do Madridu jsou za cenu kolem padesáti liber, ale na dny kolem finále to bylo nejmíň osm set, což je prostě směšné," vysvětluje mladík, jak došel k tomu, že se do Madridu dopraví autem.

Lepší to podle slov mladíka nebylo ani s lety z Londýna, odkud se zase chystají fanoušci Tottenhamu. A ani další formy dopravy nejsou o mnoho levnější.

A tak se vyvoleným dopravním prostředkem stalo auto, konkrétně Škoda Favorit, které je podle toho, co zaznělo ve Wilsonově videu, 26 let. Cestovat tak dlouhou vzdálenost v tak starém autě však s sebou nese i určité riziko, že ne všechno v autě bude fungovat tak, jak by mělo.

Simon Wilson cestu poctivě dokumentuje a s fanoušky se o všechny zážitky dělí - nechá je třeba nakouknout pod kapotu starého vozu se slovy: „Tohle nás do Madridu nemůže dostat," nebo vypráví o zmeškaném trajektu do Francie.

Do Španělska v autě cestuje spolu s dalšími třemi fanoušky, mezi nimiž je i jeho bratr. Ne celá posádka ale bude ve finále přát Liverpoolu, je totiž mezi nimi i fanoušek Spurs.

Na cestu účastníci bláznivého výletu vyrazili s předstihem už ve středu a svému cíli jsou už opravdu blízko. Před několika hodinami podle Twitteru Simona překročili španělské hranice.

Reklama