Hlavní obsah

Plivnutí do tváře slávistů? Fandové řeší detail a soptí. Ozval se i zlomyslný sparťan

Praha

Mnoho povyku pro detail. Ale pro mnohé velmi důležitý detail. Na sítích se objevila vyjádření fandů Slavie, kterým se nelíbilo, v jakém provedení se prodávaly při posledním zápase skupiny Ligy mistrů v Dortmundu upomínkové šály. Byla na nich vedle znaku domácího klubu slávistická hvězda v nesprávné poloze.

Foto: slavia.cz

Slávistická hvězda má specifické postavení, jak je vidět i na dresech.

Článek

„Lidi, nebuďte dementi a nekupujte zápasovou šálu s otočenou hvězdou," ozval se jeden z fandů červenobílých zřejmě hned poté, co viděl nabídku ve stáncích u dortmundského stadionu.

„Nejkrásnější barvy a znak na světě a oni to takhle ojebou," soptil další příznivec. "Neuvěřitelné plivnutí nejen do tváře historie našeho klubu," notoval si s ním další.

Foto: Sport.cz

Takhle to prodávali v Dortmundu. Hvězda je v nesprávné poloze.

„Neříkej mi, že si slávista koupí šálu s komunistickou hvězdou? Jedině, že by si toho nevšiml," napsal jiný uživatel sítí.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Dortmund - SlaviaVideo: O2 TV Sport

Někteří zlomyslníci se zase tak nepodivují. „Čínská Slavia - komunistická hvězda," reagoval jeden z nich, podle všeho z tábora Sparty.

V prodeji byla podle dostupných fotografií i verze zcela bez slávistické hvězdy. Asi lze rozhořčení chápat, na druhou stranu, řada artefaktů nabrala hodnotu právě tím, že obsahovaly nějakou chybu. Co třeba takové chybné tisky známek...

„Celé grafické ztvárnění je naprosto zoufalé. Tohle si snad lze koupit jen jako důkaz ignorace německých soudruhů a jednou třeba vydělat na šále, jako na nepovedených známkách," uvedl další z naštvaných, ale přece jen připomněl, že ti co mají šálu z Dortmundu nemusejí možná zase tolik nadávat. „Pokud někdo šály sbírá, může to být jednou unikát," dodal další z fanoušků.

Vyjádření na sítích přidal i sám klub. „Dobrý den, BVB to moc mrzí, chyba vznikla u výrobce - v návrhu, který nám posílali, byla hvězda správně. Bohužel to zjistili až dnes odpoledne na základě upozornění našich fanoušků a moc se všem slávistům omlouvají´," stojí na oficiálním slávistickém Twitteru.

Reklama

Související témata:
Šála
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články