Hlavní obsah

Navrátilec Šmicer pomohl Slavii k remíze s Arsenalem

PRAHA

Návrat Vladimíra Šmicra do sestavy pomohl fotbalistům pražské Slavie vybojovat další bod v prestižní Lize mistrů. Lídr české ligy ve středu na Strahově remizoval 0:0 s londýnským Arsenalem. Před zaplněným Strahovem viděli diváci opatrnou hru s minimem šancí, na promáčeném trávníku jich překvapivě více měli domácí. Prestižní soutěž pro sešívané pokračuje za tři týdny v Bukurešti, Arsenal má už jistý postup.

Článek

Domácí kouč poslal od úvodního hvizdu do hry Vladimíra Šmicra, který se tak do slávistické sestavy vrátil po zranění poprvé od 29. srpna. Zraněného Vlčka nahradil na hrotu Šenkeřík, kterého měl podporovat právě vítěz Ligy mistrů z roku 2005 Šmicer.

Slávisté ale mysleli především na obranu, aby se neopakoval dva týdny starý debakl 0:7. Arsenal ale nechal své hvězdy Fabregase, Rosického a Hleba doma v Londýně a na branku Vorla se také příliš nehrnul. Po čtvrthodině se zrodila první vážná akce zápasu, po rohu hlavičkoval v dobré pozici vysoko nad Tavares.

V dresu hostů byl agilní Diaby, hrozil i rychlý Walcott. Šanci si ale Arsenal v první půli nevypracoval a mohl být rád, že ve 36. minutě neinkasoval. Střelu Šenkeříka musel akrobaticky vyrazit zmrzlý Almunia.

O přestávce začalo nad Strahovem silně pršet, Slavia byla nadále nebezpečnějším celkem. V 51. minutě utíkal do brejku Krajčík, Šmicer prodloužil na Šenkeříka. Ten ale v souboji upadl a míč nezasáhl.

Po hodině skončil zápas pro Vladimíra Šmicra, který předal kapitánskou pásku Brabcovi a pustil na hřiště Kalivodu. Čtvrt hodiny před koncem mohl rozjásat ochozy Šenkeřík, po kolmici Tavarese ale neprostřelil z brejku Almuniu. Za okamžik odpovídal Gilberto.

Hostující kouč Wenger zkoušel zlepšit ofenzívu střídajícím Adebayorem, Arsenal ale po sedmigólové kanonádě v prvním zápase gól nevstřelil a musel se spokojit s bezbrankovou remízou. Slavia tak získala další bod a pojistila si třetí příčku ve skupině. Ta zaručuje účast v Poháru UEFA. Klíčový duel čeká Slavii 27. listopadu, kdy se v dalším utkání základní skupiny H utká v Bukurešti se Steauou.

Slavia Praha - Arsenal FC 0:0
Rozhodčí: Layec - Thoison, Dansault (všichni Fr.). ŽK:Tavares, Švec, Krajčík, Pudil - Diarra, Denilson. Diváci: 18 000 (vyprodáno).
Slavia: Vorel - Dřížďal, Suchý, Brabec, Hubáček - Krajčík, Švec, Tavares, Šmicer (64. Kalivoda), Pudil (89. Jablonský) - Šenkeřík (77. Ivana). Trenér: Jarolím.
Arsenal: Almunia - Diarra, Gallas, Song, Clichy - Walcott, Gilberto Silva, Denilson, Diaby - Bendtner (77. Adebayor), Eduardo (81. Eboué), Sagna. Trenér: Wenger.

Reklama

Související témata: