Hlavní obsah

Čech o postupu Chelsea v Lize mistrů nepochybuje

PRAHA

Splnit jeden z postupných cílů sezóny chtějí již dnes fotbalisté Chelsea. Podmínkou je, že vyhrají v Bordeaux a zajistí si tak postup ze základní skupiny Ligy mistrů. Tento duel můžete od 20:45 sledovat v on-line reportáži na Sport.cz. Z mužstev, která se večer představí, mají jistotu osmifinále Barcelona a Sporting Lisabon. Kromě Chelsea se k nim dnes mohou přidat také Liverpool, Atlético Madrid, Inter Milán a senzačně kyperský zázrak Anorthosis Famagusta.

Článek

Poklidný marš skupinou A si fotbalisté Chelsea zkomplikovali v minulém kole Ligy mistrů výraznou porážkou 1:3 na hřišti AS Řím. „Zklamání to bylo veliké. Věděli jsme, že si můžeme mezi prvními zajistit postup - a pro ten jsme si do Říma jeli,“ ohlíží se brankář Petr Čech.

Scolariho tým má ovšem k dobru ještě dva pokusy. Dnes v Bordeaux a případně v závěrečném kole doma s Kluží. A gólman české reprezentace nepochybuje o tom, že jeho tým postoupí. „Jistota se nám oddálila. Máme však dostatečně kvalitní tým na to, abychom oba zbývající zápasy vyhráli. Postup by nám rozhodně neměl uniknout! S jednou porážkou se rozhodně vyrovnáme,“ ujišťuje Čech.

Trojlístku stačí i remíza

Zatímco Chelsea musí ve Francii vyhrát, triu Liverpool, Atlético Madrid, Inter Milán stačí dnes večer k postupu i remíza. Kyperský nováček milionářské soutěže pak musí porazit Brémy a doufat, že také Inter porazí Panathinaikos Atény.

Liverpool vyrukuje doma proti Marseille již s uzdraveným kapitánem Gerrardem. „Jsem přesvědčený, že po návratu Gerrarda a Torrese ofenzívní síla našeho týmu výrazně stoupne. Oba si na hřišti skvěle rozumějí, což předvedli i v řadě zápasů Ligy mistrů,“ poukazuje Rafael Benitez, trenér Reds.

Kapitána české reprezentace Tomáše Ujfalušiho čeká zvláštní zápas. Duel s Eindhovenem totiž jeho Atlético kvůli výtržnostem fanoušků v utkání s Marseille odehraje před prázdnými tribunami. „Pro každého fotbalistu je to jeden z nejhorších možných trestů. Věřím však, že se s tím vyrovnáme a velkou šanci už z rukou nepustíme,“ burcuje kolumbijský obránce Luis Perea.

Kypřané krok od další senzace

Interu Milán se daří, sebevědomí si posílil také víkendovou vítěznou bitvou o první místo v Serii A s Juventusem Turín. „Nechceme spekulovat a kalkulovat s remízou. Do zápasu proti Panathinaikosu půjdeme s cílem vyhrát,“ má jasno trenér Jose Mourinho.

K senzaci se schyluje na Kypru. Nejenže Anorthosis Famagusta jako první tamní klub do Ligy mistrů postoupil, on v ní hned také sahá po postupu do osmifinále! „Může to být velký večer pro Famagustu i celý kyperský fotbal. S Brémami to bude velký zápas!“ těší se trenér Temuri Kecbaja.

Středeční program 5. kola Ligy mistrů (začátky ve 20:45):
Skupina A:
Kluž - AS Řím
Girondins Bordeaux - Chelsea (ČT2)
Skupina B:
Inter Milán - Panathinaikos Atény (ČT4)
Famagusta - Werder Brémy
Skupina C:
Šachtar Doněck - Basilej
Sporting Lisabon - FC Barcelona
Skupina D:
Atlético Madrid - PSV Eindhoven
Liverpool - Marseille

Reklama

Související témata: