Hlavní obsah

Manchester United a Arsenal čeká v Lize mistrů těžký boj o postup

PRAHA

Fotbalisté Manchesteru United mají před středečním odvetným utkání čtvrtfinále Ligy mistrů jasno. Chtějí-li na půdě Porta slavit postup, musejí vstřelit minimálně gól. Pokud svěřenci trenéra Fergusona vyjdou střelecky naprázdno, mohou se s letošní Champions League rozloučit, neboť před týdnem doma remizovali 2:2. Arsenal hostí v posledním čtvrtfinálovém zápase španělský Villarreal.

Článek

Obhájce Ligy mistrů z Manchesteru natáhl poslední domácí remízou proti Portu sérii neprohraných zápasů v Lize mistrů na dvaadvacet. Před odvetou na horké portugalské půdě však na bilanci Rudí ďáblové nekoukají, neboť ani případná remíza, jež by sérii prodloužila, by na postup mezi čtyři nejlepší týmy soutěže stačit nemusela.

Do utkání v Portu už hostující kouč Sir Alex Ferguson počítá s nasazením uzdraveného stopera Ferdinanda. „Znovu se do stoperské dvojice postaví Ferdinand s Vidičem, což je základní kámen naší defenzívy,“ řekl pro BBC Ferguson.

Před United teď stojí přetěžký úkol. Pokusit se v Portu jako prvnímu anglickému týmu vyhrát. Domácí celek navíc nebyl poražen v posledních dvaceti odehraných zápasech a ze základní sestavy bude postrádat jen obránce Jorge Fucileho. Porto má ke všemu formu a v domácí lize spěje ke čtvrtému titulu za sebou.

Arsenalu Almunia nepomůže

Lehkou situaci nemají před sebou ani fotbalisté Arsenalu, kteří na domácím Emirates Stadium vyběhnou proti Villarrealu bez obránců Johana Djouroua a Galea Clichyho. Vinou zraněného kotníku se mezi tři tyče Kanonýrů nepostaví ani Almunia, naopak trenér domácích Arsene Wenger má k dispozici Abou Diabyho.

Na straně hostujícího týmu je mimo hru střelec branky z prvního duelu Senna. Oficiální stránky klubu však neuvádějí, jak dlouho bude dvaatřicetiletý reprezentant absentovat poté, co se zranil v sobotním ligovém prohraném zápase s Malagou, který hráči Villarrealu prohráli 0:2.

Středeční čtvrtfinálové odvety (od 20:45):
Porto - Manchester United (první zápas 2:2, rozhodčí Busacca, Švýc.), vysílá živě ČT 4, on-line reportáž na Sport.cz.
Arsenal - Villarreal (první zápas 1:1, rozhodčí Stark, Něm.), vysílá živě ČT 2.

Reklama

Související témata: