Hlavní obsah

Absolutní fiasko! Los evropských pohárů se proměnil v pořádnou ostudu

Praha

Byl to dlouho očekávaný moment. Los Ligy mistrů a Evropské ligy ve švýcarském Nyonu se však dvakrát nevydařil. Organizátorům v průběhu slavnostního aktu několikrát selhala technika, a když už všechna zařízení fungovala, jak měla, „zaperlila" bývalá hvězda německého fotbalu Thomas Helmer, který se na losování jako host podílel.

Foto: Handout, Reuters

Los Ligy mistrů ve švýcarském Nyonu

Článek

Dlouho očekávaný okamžik je tu. Liga mistrů i Evropská liga, které byly kvůli pandemii koronaviru přerušeny v polovině března, budou pokračovat čtvrtfinálovými boji. Champions League chystá svůj restart na 7. a 8. srpna, European League pak o tři dny později.

Slavnostní los, který se tradičně konal ve švýcarském Nyonu, však obnovené soutěže příliš pozitivně nenastartoval. Technické problémy nejdříve odložily začátek o dvacet minut, to však byl teprve záblesk budoucích potíží.

Celý program provázely videorozhovory s předními představiteli jednotlivých klubů, z hostů v sále si však na své přišli asi jen ti, kteří umějí odezírat.

Hned několikrát totiž selhal zvuk, a tak si přítomní sice mohli prostřednictvím televizních obrazovek prohlédnout jednotlivé zástupce klubů, jejich slova však zůstala v nejednom případě utajena.

European League? Liga poražených

Co si tak o soupeři Atlétika Madrid, kterým je Lipsko, myslí hvězda španělského klubu Koke, nevešlo ve známost, podobně dopadl i exšéf Realu Madrid Emilio Butragueňo.

Foto: Handout, Reuters

Slavnostní ceremoniál se neobešel bez řady problémů

Aby nebylo trapasů málo, přispěla k všeobecné ostudě legenda Bayernu Mnichov a německé reprezentace Thomas Helmer, který nazval Evropskou ligu "skvadrou poražených".

Zvlášť těžké chvíle prožíval moderátor celé akce a ředitel komunikace UEFA Pedro Pinto. Poté, co přítomní neslyšeli vyjádření Kokeho, nechal Pinto přepnout na přenos z Madridu, kde na svou šanci čekal zmiňovaný Emilio Butragueňo. Výsledek znáte.

Ohlasy diváků na sebe samozřejmě nenechaly dlouho čekat. "Los Ligy mistrů byl absolutní fiasko, Bylo lepší sledovat online přenos než tohle divadlo, tohle byl ´nejlepší´ přenos v historii." V takovém duchu se nesly příspěvky fanoušků na sociálních sítích.

Reklama