Hlavní obsah

V Manchesteru City uvěřili Tévezovi, že neodmítl nastoupit v LM

Vedení Manchesteru City přijalo verzi své hvězdy Carlose Téveze ohledně incidentu z utkání Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov. Argentinský útočník trvá na tom, že neodmítl jít na hřiště jako střídající hráč. Klub ho tak nyní vyšetřuje pouze kvůli tomu, že se nechtěl rozcvičit, za což mu hrozí mnohem menší interní trest.

Foto: Phil Noble, Reuters

Carlos Tévez na lavičce fotbalistů Manchesteru City

Článek

Agentuře AP to v pátek řekla pod podmínkou anonymity osoba, která je se situací seznámena. Vyšetřování však ještě probíhá a verdikt nad Tévezem, jenž je od 28. září postaven mimo tým, nebyl vynesen.

Trenér City Roberto Mancini na konci září po prohraném utkání 0:2 na Bayernu oznámil, že Tévez odmítl jít na hřiště jako střídající hráč a tím pro něj v klubu skončil. Sedmadvacetiletý Argentinec se však bránil tím, že se pouze nechtěl jít znovu rozcvičit, protože to udělal už dříve. A tuto jeho verzi nyní vedení klubu přijalo.

"V žádném případě jsem neodmítl jít hrát. Byl jsem rozcvičený a připravený nastoupit," řekl ještě v září Tévez, jenž od začátku označoval celý případ za nedorozumění.

Čtyřiašedesátinásobný argentinský reprezentant podepsal v roce 2009 v City pětiletou smlouvu, poté co mu vypršel kontrakt u městských rivalů Manchesteru United. V minulé sezóně Tévez jako kapitán dovedl tým k vítězství v Anglickém poháru, což byla pro klub první trofej od roku 1976.

V létě však Tévez požádal o přestup domů do Argentiny, protože se mu stýskalo po rodině. Jeho odchod do Corinthians nicméně zkrachoval na požadovaném odstupném 50 miliónů liber (1,5 miliardy korun) a Tévez přišel o kapitánskou pásku a podporu fanoušků.

Reklama

Související témata: