Hlavní obsah

Bookmakeři mají jasno. Do finále postoupí Real Madrid a Manchester City

Praha

Opona jde vzhůru. Fotbalové příznivce čekají úvodní semifinálové bitvy milionářské Ligy mistrů. Real Madrid hostí londýnskou Chelsea a jakkoliv ani jeden tým nemá úplně ideální sezonu, úspěch v prestižní soutěži ještě může všechno zvrátit. Mírným favoritem na postup je Real s kurzem 1,84:1, na úspěch Chelsea se sází v poměru 2,03:1. Vklady sázkařů jsou každopádně rozloženy o poznání jasněji a sice v poměru 90/10 ve prospěch královského klubu. Ve druhé dvojici tipéři favorizují Manchester City na úkor PSG.

Petr Čech na Real narazil jen jednou, se Spartou! Je až k neuvěření, že s Chelsea až teď Video: Sport.cz, Sport Invest

 
Článek

Liga mistrů míří do finále. Kdo je letos adeptem na vítězství? „Sázkaři nejvíce věřili Bayernu Mnichov, který ale narazil proti Realu a titul neobhájí. A tak se do role top favorita dostal Manchester City, který už leta pod trenérem Guardiolou prahne po této trofeji," avizuje Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

V semifinále čeká City další gigant a druhý největší favorit Paříž Saint Germain. O finále si zahrají také Real Madrid a Chelsea.

„Real se po postupu přes Bayern stal pro některé sázející ‚tajným' tipem na vítěze. Působí nenápadně, ale má skvěle poskládané mužstvo," dodává Urbanec.

„Souboj Realu s Chelsea nabídne taktickou bitvu, ve které může rozhodovat každá branka. Oba týmy spoléhají zejména na neprostupnou obranu. Real napříč soutěžemi neinkasoval dlouhých 360 minut, domácí se ale trápí i v útoku, kde spoléhají výhradně na Benzemu," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Bílý balet bude postrádat Rámose a Mendyho, nejistý je start Krooseho. Hostující trenér Tuchel má proti tomu tým prakticky kompletní, což může být určitá výhoda. V úvodním utkání každopádně nelze čekat žádnou divočinu, padne málo branek a případný smír by nebyl žádným velkým překvapením," říká Hanák.

Sestřih čtvrtfinálového zápasu Ligy mistrů Chelsea - PortoVideo: O2 TV Sport

Favoritem prvního utkání je domácí Real s kurzem 2,41:1, remíza se sází v poměru 3,1:1 a výhra Chelsea má kurs 3,45:1.

„Pro bookmakery i sázkaře je Real Madrid favoritem. Věří mu 82 % tipérů. Výhra Chelsea se aktuálně objevuje jen na 8 % tiketů a 10 % lidí si vsadilo na remízu. Dále je pro fanoušky zajímavý i kurz na postup týmu Real Madrid 1,83 a často sází také na to, že padnou 2 góly," hlásí Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Druhý duel jako předčasné finále

Ve druhém duelu se střetne PSG s Manchesterem City. Bookmakeři poměrně jasně favorizují v otázce postupu kurzem 1,57:1 City, na PSG se sází v kursu 2,4:1, sázkaři ale duel vnímají trochu opačně. Zatímco na Manchester jde z dosavadních vkladů jen 30 %, na tiketech ze 70 % dominuje Paříž.

„Duel City s PSG vnímám tak trochu jako předčasné finále. Pařížané v domácí soutěži sice nedominují jako obvykle, ve vyřazovací části nicméně dokázali přetlačit Barcelonu i Bayern, což evidentně zapůsobilo na spoustu sázkařů," vysvětluje si Hanák.

Sestřih čtvrtfinálového zápasu Ligy mistrů Dortmund - Manchester CityVideo: O2 TV Sport

„City proti tomu vládnou Premier League s desetibodovým náskokem na městského rivala, což týmu kouče Guardioly dodává potřebný klid. O enormní motivaci obou týmů dosáhnout úspěchu na evropské scéně již byly popsány stohy papírů. Hlavní devízou PSG je útok, City jsou ale mojí optikou komplexnějším týmem, který má největší potenciál na vítězství v celé soutěži," zmiňuje Hanák.

Manchester vstoupí v roli favorita i do prvního zápasu hraného v Paříži. Na výhru City se sází v kurzu 2,15:1, remíza má kurz 3,7:1 a vítězství PSG má poměr 3,25:1.

„Navzdory vyššímu kurzu věří francouzskému klubu více sázkařů, pro které zřejmě poslední výsledky City nebyly úplně přesvědčivé. Na výhru domácích sází 48 % lidí. U vítězství Manchesteru klesl kurz a vsadilo si na něj do této chvíle 36 % fanoušků. Remízu jich tipuje 16 % a hodně se také sází na postup Paris SG," doplňuje Světlíková.

Na to, že Manchester City ovládnou celý ročník Ligy mistrů, se sází v kurzu 2,3:1, šance PSG vyjadřuje kurz 3,65:1. Chelsea a Real pak mají shodný kurz 5:1.

Studio s experty
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou úterní semifinále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Chelsea FC v přímém přenose. Moderátor Libor Bouček přivítá ve studiu od 20:20 Miroslava Jirkala, známého fotbalového experta a trenéra, a také Jana Nezmara, bývalého sportovního ředitele pražské Slavie. Po skončení zápasu následují tradičně ohlasy ve studiu.

Reklama