Hlavní obsah

Pochvala tělocvikáři z Přerova. Vrba už zase metá kotrmelce, zařádil si i Rosický

Praha

Liga mistrů je ještě pořád daleko, zcela zásadní pohárový krok ovšem fotbalisté pražské Sparty udělali. A po vítězné odvetě s Rapidem bylo hmatatelné, jak velký kámen jim spadl ze srdce. Trenér Pavel Vrba se vrátil ke své plzeňské tradici a bílou košili zamazal kotoulem vzad. Emotivní gesto směrem k fanouškům pak vystřihl také sportovní ředitel klubu Tomáš Rosický. Postup za pořádnou oslavu stojí. I kdyby Sparta ve 3. předkole Ligy mistrů vypadla s Monakem, minimálně skupinu Evropské ligy a 93 milionů korun už má jistých.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Pavel Vrba předvádí svou specialitu, kotoul vzad.

Článek
Fotogalerie

Nejprve se zdráhal. Přemluvit a vyhecovat se však od sportovního ředitele Tomáše Rosického nakonec nechal.

Bok po boku se během děkovačky vypravili ke sparťanskému kotli. A Pavel Vrba pak vystřihl své oblíbené číslo, kterým slavil velké výhry v Plzni. Pěkně zválel bílou košili kotrmelcem vzad.

Na trávníku byl přitom tou dobou už podruhé... „Za první výlet během utkání jsem byl ohodnocen žlutou kartou. Všichni ovšem viděli, že jsem nechtěl vstupovat do situace, ale naopak spíš uklidnit, aby nevznikl problém s případnou červenou kartou," líčí kouč.

„Pokud jde o můj druhý vstup na hřiště, mám rád sportovní úspěch. A jsem rád, že i v mých letech dokážu dělat gymnastické cviky. Pozdravuji pana učitele Pece z Přerova, který mě je naučil, když jsem byl mladík," culí se Vrba.

V panující euforii uznává i námitku, že jeho kotoul nebyl tentokrát úplně předpisový...

„Kotoul i se stojkou si šetřím až na Champions League. To pak budete čumět. Nemůžu přece všechno vystřihnout hned na začátku... Znáte to z domova, taky začínáte jednou růží, a ne rovnou čtyřiceti," culí se.

Když přejde do vážné roviny, vidí před sebou dalšího soupeře.

„Rakouskou a francouzskou ligu asi srovnávat nelze. Narazíme na soupeře, který je asi trochu jinde než my a Rapid. Teď jsme ovšem udělali krok, který je strašně důležitý, můžeme už jen překvapit. Respektujeme velkou sílu Monaka. Výhoda trochu je, že máme pár zápasů za sebou, zatímco oni teprve s námi sezonu začnou," poukazuje Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Postup je náš! Trenér Sparty Praha Pavel Vrba oslavuje vítězství nad Rapidem Vídeň.

Největším hrdinou mužstva je samozřejmě navrátilec Jakub Pešek. Došel pro penaltu a postupový gól vstřelil sám.

„Určitě má životní trefa, navíc první gól ve Spartě. Splnil se mi sen, doufám, že to tak půjde dál," libuje si posila z Liberce.

Rapid odjíždí z Prahy zklamaný, vyřazení však nese se ctí.

„Kdyby došlo na prodloužení, věřím, že bychom postoupili... V prvním poločase sice byla Sparta opticky dominantní, nehráli jsme ovšem až na osudnou penaltu tak špatně. V průběhu druhé půle jsme pak byli lepší, ale když zhodnotím celkově oba zápasy, Sparta si postup zasloužila," uznává trenér Dietmar Kühbauer.

Jeho tým doplatil na užší kádr. „Naše výchozí situace pro nás nebyla ideální. Je těžké obejít se bez tří hráčů, kteří patřili v prvním zápase k nejlepším," kaboní se kouč Rapidu.

Reklama

Související témata: