Hlavní obsah

Ukázali jsme naši pravou tvář, liboval si Vrba. Ale ideální výkon to nebyl, dodal promptně

Plzeň

Pochopitelně že byl spokojen. Měl úplně jinou náladu než před dvěma týdny v Mnichově, kde Bayern jeho tým pětibrankovým přídělem naprosto zostudil. „Jsem rád, že jsme tentokrát ukázali pravou tvář Plzně a byli výrazně jiní, než v Mnichově, kde s námi s Bayern sehrál partii pro nás až nedůstojnou,“ netajil kouč Viktorie Pavel Vrba, že trestání hráčů u videa a promlouvání do jejich duší zabralo. Jeho svěřenci sahali v odvetném duelu s obhájcem trofeje po remíze a jejich výkon se blížil téměř ideálním trenérovým představám.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský trenér Pavel Vrba (vpravo)

Článek
Fotogalerie

„Ideální výkon to však nebyl. Sice mě těší, že jsme se soupeřem patřícím k nejlepším mužstvům na světě odehráli takovéto utkání, ale kdyby šlo o ideál, uhráli bychom body. A ty nemáme," krotil okamžitě euforii, která po devadesáti minutách naplněných odporem a vzdorem kladeným Bayernu v plzeňském táboře zavládla.

Vrba věří ve třetí místo a jaro

„Doufám ale, že nás předvedený výkon povzbudí do dalších utkání a že se v prosinci doma popereme se v posledním zápase s CSKA Moskva o třetí místo ve skupině," netajil Vrba, že jeho Plzeň je schopna v pohárové Evropě pokračovat i na jaře.

„To proto, že v Mnichově jsme měli jen Kozáčika, tentokrát se k němu ale přidala spousta dalších hráčů a i proto náš výkon vypadal úplně jinak," zdůvodňoval plzeňský kouč svou víru. „Takovýto výkon prostě do dalších zápasů povzbudí," přiznával.

K proměně došlo podle Vrby hlavně proto, že se jeho Viktoria z prvního střetnutí poučila. „V Mnichově jsme nastupovali a dopředu se utkání obávali, takže jsme podali výkon, který není naší pravou tváří. V odvetě jsme naopak Bayern svou aktivitou zaskočili a určitě mu roli hodně znesnadnili," kvitoval partii, kterou jeho mužstvo s obhájcem trofeje sehrálo.

Hodně obtížný duel, uznal Guardiola

I španělský trenér ve službách Bayernu to uznal.  „Mnozí si mysleli, že po výhře 5:0 v prvním zápase bude odveta jednoduchá, ale v Lize mistrů je každé utkání a každý soupeř nebezpečný. Plzeňské střetnutí nebylo výjimkou, neboť český mistr má výborné mužstvo. Byl to hodně obtížný duel, ale i tak jsme si vytvořili ve druhé půli dostatek šancí," poznamenával Guardiola a neopomněl připomenout: „Jako jediný celek máme plný počet bodů a už teď jsme v osmifinále, což ukazuje, jak silný mančaft máme."

Guardiolu pochopitelně potěšilo nejen vítězství a postup do osmifinále, ale i vyrovnaný rekord v počtu vítězství v řadě, který až dosud držela Barcelona. „Z toho by ale přece byl šťastný každý trenér, takže nejsem žádnou výjimkou. Zásluhu na tom ovšem má i Jupp Heynckes," nepomněl vzpomenout svého předchůdce, který sérii devíti výher s Bayernem načal. „Teď doufám, že rekordní sérii posuneme dál. Už v příštím zápase v Moskvě," přemítal Guardiola.

Reklama

Související témata: