Hlavní obsah

Chelsea - PSG 2:0Chelsea i díky Čechovi vydřela postup do semifinále Ligy mistrů! Dortmund senzaci nedotáhl, dál jde Real

Londýn
Aktualizováno

Prvními semifinalisty letošního ročníku Ligy mistrů se staly týmy Realu Madrid a Chelsea. Londýnskému celku vystřelil postup tři minuty před koncem střídající Demba Ba, který zvýšil na konečných 2:0, což po úvodní porážce 1:3 týmu Petra Čecha na postup stačilo. I Dortmund začal stíhací jízdu proti Realu Madrid po úvodní porážce 0:3 skvěle. Brankář Roman Weidenfeller nejprve zlikvidoval penaltu Di Maríovi a do poločasu dvěma góly vystřílel vedení 2:0 Marco Reus, i přes velký tlak ve druhé půli už ale Borussia kýžený třetí gól nevstřelila a Real i porážka 0:2 posunula do semifinále.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Útočník Chelsea Demba Ba v objetí spoluhráčů a kouče Joseho Mourinha poté, co vstřelil postupový gól Chelsea do semifinále Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Real Madrid tak oplatil Dortmundu loňské vyřazení. Kouč Chelsea José Mourinho zase dokázal odvrátit své první vypadnutí už ve čtvrtfinále Ligy mistrů. O dva góly Blues se postarali střídající hráči Andre Schürrle a Demba Ba. Chelsea také zejména ke konci zápasu podržel několika skvělými zákroky brankář Čech.

Svěřenci Josého Mourinha si proti PSG vypracovali první velké šance před 30. minutou hry. Sirigu nejprve zneškodnil Lampardův tečovaný přímý kop a poradil si také s Luizovou dalekonosnou střelou.

V 32. minutě už však gólman hostů kapituloval. Dlouhý aut prodloužil Luiz k volnému Schürrlemu, jenž z nesnadné pozice přesně zakončil. Německý reprezentant přišel na hřiště o chvíli dříve za zraněného Hazarda.

Chelsea dvakrát nastřelila břevno

Schürrle mohl přidat krátce po pauze druhý a v tu chvíli postupový gól, ale tentokrát napálil pouze břevno. Horní tyč pařížské branky vzápětí trefil i z přímého kopu Oscar.

Chelsea tak rozhodla až tři minuty před koncem, kdy přihrávku do šestnáctky zblízka usměrnil do sítě další ofenzivní náhradník Ba. Čech pak v závěru podržel domácí tým, když zlikvidoval několik velkých šancí francouzského šampióna. Ze sedmého postupu "Blues" do semifinále LM za posledních 11 sezón se mohl na lavičce radovat i český obránce Tomáš Kalas.

Dortmund málem srovnal manko

V základní sestavě Realu kvůli zranění kolena nenastoupil nejlepší střelec soutěže Cristiano Ronaldo a poslední držitel Zlatého míče svému mužstvu v Dortmundu chyběl. Hosté mohli už v 17. minutě šance Borussie definitivně odepsat: k penaltě za ruku Piszczeka se postavil Di María, ale náhradník za tradičního exekutora Ronalda nepřekonal brankáře Weidenfellera.

Domácí tento moment povzbudil a za sedm minut se dostali vedení. Nepovedené zpětné hlavičky Pepeho využil Reus, obešel gólmana Casillase a zakončil do odkryté branky. Real gól očividně zaskočil a v 37. minutě inkasoval podruhé. Reus z rychlého protiútoku vybídl Lewandowského, který sice trefil tyč, ale autor první branky se z dorážky opět nemýlil.

Borussia mohla vyrovnat stav dvojzápasu po hodině hry. Mchitarjan po Reusově přihrávce udělal kličku hostujícímu brankáři, jenže před odkrytou brankou střílel jen do tyče. Domácí přes další šance už v závěru třetí gól nepřidali a madridský tým tak postoupil do semifinále LM počtvrté za sebou.

Liga mistrů, čtvrtfinálové odvety:
Chelsea - Paris Saint-Germain 2:0
Branky: 32. Schürrle, 87. Ba. Rozhodčí: Proenca - Miranda, Trigo (všichni Portug.). ŽK: Willian, Lampard, Ivanovič, Luiz - Verratti, Cavani, Lucas, Maxwell. Diváci: 38.080. První zápas: 1:3, postoupila Chelsea.
Chelsea: Čech - Ivanovič, Cahill, Terry, Azpilicueta - Luiz, Lampard (66. Ba) - Willian, Oscar (81. Torres), Hazard (18. Schürrle) - Eto'o. Trenér: Mourinho.
PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Verratti (55. Cabaye), Motta, Matuidi - Lucas (85. Marquinhos), Cavani (72. Pastore), Lavezzi. Trenér: Blanc.
Dortmund - Real Madrid 2:0
Branky: 24. a 37. Reus. Rozhodčí: Skomina - Ul (oba Slovin.), Cariolato (It.). ŽK: Reus, Aubameyang - Ramos, Alonso, Carvajal, Casemiro, Benzema. Diváci: 65.829. První zápas: 0:3, postoupil Real.
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek (81. Aubameyang), Friedrich, Hummels, Durm - Jojič, Kirch - Grosskreutz, Mchitarjan, Reus - Lewandowski. Trenér: Klopp.
Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao - Illarramendi (46. Isco), Alonso, Modrič - Di María (73. Casemiro), Benzema (90.+2 Varane), Bale. Trenér: Ancelotti.

Reklama

Související témata: