Hlavní obsah

Čech se utká o finále Ligy mistrů s Atlétikem. Real Madrid vyzve Bayern Mnichov

Nyon
Aktualizováno

Český gólman Petr Čech si s Chelsea zahraje o finále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid. Druhý finalista vzejde ze souboje mezi Realem Madrid a obhájcem titulu Bayernem Mnichov. Rozhodl o tom páteční los ve švýcarském Nyonu.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Radost hráčů Chelsea po čtvrtfinále LM s Paris SG. Uprostřed Petr Čech.

Článek

Může se tak opakovat dva roky starý finálový souboj mezi Bayernem a londýnskou Chelsea. Před jejím soubojem s Atlétikem znovu ožije otázka brankáře Thibauta Courtoise, jenž je v Madridu na hostování právě z Chelsea. Za každý jeho start proti mateřskému klubu by mělo Atlético londýnskému celku zaplatit částku tří miliónů eur, což si španělský klub nemůže podle slov jeho prezidenta momentálně dovolit.

Podle britského listu Daily Mail ale UEFA zakázala Chelsea blokovat start belgického gólmana ve vzájemném zápase.

Do bojů o finále nejprestižnější evropské soutěže poprvé od roku 2007 nezasáhne Barcelona, kterou vyřadilo právě Atlético Madrid. Aktuálně vedoucí tým španělské ligy postoupil mezi nejlepší čtyřku v elitní evropské soutěži poprvé po čtyřiceti letech. V samotné Lize mistrů došlo nejdál do čtvrtfinále v roce 1997.

Úvodní semifinálové duely jsou na programu 22. a 23. dubna, odvety pak 29. a 30. dubna.  Postupující týmy se utkají 24. května ve finále v Lisabonu na Estádio da Luz.

V Nyonu bylo rozlosováno i složení semifinále evropské ligy, v níž se utká Sevilla s Valencií a Benfica Lisabon proti Juventusu. První zápasy se hrají 24. dubna, odvety 1. května.

Los semifinále fotbalové Ligy mistrů:
První zápasy (začátky 20:45):
22. dubna Atlético Madrid - Chelsea
23. dubna Real Madrid - Bayern Mnichov
Odvety:
29. dubna Bayern Mnichov - Real Madrid
30. dubna Chelsea - Atlético Madrid
Los semifinále Evropské ligy (první zápasy 24. dubna, odvety 1. května):
21:05 FC Sevilla - Valencie
21:05 Benfica Lisabon - Juventus Turín
Bude Courtois chytat proti Chelsea?
Ano
54,7 %
Ne
45,3 %
Celkem hlasovalo 8290 čtenářů.

Reklama

Související témata: