Hlavní obsah

Zoufale toužíme po postupu, připustil Hiddink před pařížskou konfrontací, že nastává týden pravdy

Paříž/Praha

Jedno si holandský kouč ve službách Chelsea uvědomuje moc dobře. „Čeká nás klíčový týden, během něhož se ukáže, kam vede naše cesta a jak daleko jsme už po ní došli,“ prohlásil Guus Hiddink před dnešní večerní osmifinálovou konfrontací Champions League na půdě Paris Saint-Germain. Narážel tím nejen na souboj se suverénem francouzské ligy, ale i na nedělní zápas 5. kola FA Cupu s Manchesterem City.

Foto: John Sibley, Reuters

Guus Hiddink před lavičkou Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Když Hiddink střídal na lavičce Chelsea odvolaného Josého Mourinha, byli na tom Blues hodně mizerně. „Pouhý bod od sestupového pásma," připomínal i před dnešní první osmifinálovou partií situaci, v níž mužstvo přebíral.

Po deseti zápasech bez prohry se ukáže

Pozvedl ji, o tom není sporu. V deseti ligových zápasech pod jeho vedením neprohrála a prodrala se v Premier League na 12. příčku. A v FA Cupu postoupila do pátého kola.

„Právě proto považuji měření sil s Paris Saint-Germain za velkou zkoušku. Od prosince se zlepšujeme, děláme krok za krokem, dosáhli jsme některých dobrých výsledků, ale pořád ještě nejsme tam, kde bychom být chtěli. A to přesto, že jsme v některých utkáních dominovali," upozorňoval Hiddink, že obě mužstva jsou v naprosto odlišném postavení.

„PSG buduje velký a silný tým, který dominuje francouzské lize. O jeho kvalitách svědčí ostatně to, že z 26 ligových zápasů prohrál jen jeden, je ve finále Ligového poháru, postoupil mezi posledních osm ve Francouzském poháru, hraje osmifinále Ligy mistrů. Aby se ale pařížský klub stal opravdu velkým, musí vyhrát Champions League, o což usiluje," připomínal nizozemský kouč suverenitu dnešního soupeře svého mužstva.

Opravdu padesát na padesát?

„My ale musíme pokračovat v tom, co jsme začali, takže přímo zoufale toužíme po postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů. Když jsem v prosinci na Stamford Bridge přišel, musel jsem co nejrychleji dostat mužstvo z pásma sestupu, což se povedlo. Teď nás čeká další krok - v klíčovém týdnu uspět proti Paříži a o víkendu proti Manchesteru City v FA Cupu," je Hiddink přesvědčen, že šance Chelsea v konfrontaci s PSG jsou padesát na padesát.

A to přesto, že se v Paříži bude muset obejít bez zraněného kapitána a vůdce mužstva Johna Terryho. Ten si totiž v posledním ligovém střetnutí s Newcastlem poranil šlachu a do Francie vůbec neodletěl. Brazilský legionář Oscar sice v Paříži je, ale jeho start také není jistý, protože má problémy se zhmožděným lýtkem.

„Samozřejmě že John jako lídr mužstva chybět bude, ale nejsem trenérem, který by sténal nad absencí hráčů, i když jsou pro jeho mužstvo klíčoví. Musel jsem ale rozhodnutí udělat a věřit, že Terry se dá natolik dohromady, aby mohl nastoupit v neděli v FA Cupu," odmítl si Hiddink dělat alibi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články