Hlavní obsah

Čech: Odčiníme debakl a Barcelonu porazíme

PRAHA

Ve středu večer pokračuje osmifinále Ligy mistrů a magnetem programu je zápas londýnské Chelsea s Petrem Čechem proti FC Barcelona. Legendární katalánský klub se hodlá Britům pomstít za loňské vyřazení v prestižní soutěži.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

"Zklamání proti Middlesbrough chceme napravit a v důležitém pohárovém zápase vyhrajeme," upozorňuje ale český reprezentační brankář Petr Čech.

Před rokem vzájemný dvojzápas provázelo obvinění trenéra Chelsea Mourinha, který nařkl kouče soupeře Franka Rijkaarda z ovlivňování švédského sudího Friska. Ten pak čelil výhrůžkám fanoušků a raději ukončil kariéru. Mourinho byl za své poznámky potrestán zákazem vstupu na střídačku ve čtvrtfinále proti Bayernu Mnichov.

Chelsea se postarala o pozdvižení i letos. Plocha stadiónu na Stamford Bridge je údajně poničená nedávným deštěm, Mourinho nabídl španělskému celku přípravu v tréninkovém centru Chelsea. "Na hlavní ploše se trénovat nedá," řekl Mourinho, přestože je zvykem na stadiónu, kde se zápas odehraje, absolvovat poslední přípravu. Na Stamford Bridge netrénovala ani Chelsea, ta ale svůj stánek zná více než dobře.

Kdo postoupí do dalších bojů Ligy mistrů?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Londýňané před rokem dokázali maximálně využít výhodu domácího prostředí v odvetě, když brzy vedli o tři góly. Španělé ale dokázali snížit a za stavu 4:2 se Chelsea bála o postup. Letos je situace opačná, první zápas se hraje v Londýně. "Soupeř má výhodu a my si musíme vytvořit co nejlepší výchozí pozici do odvety," říká brankář Petr Čech na svých oficiálních stránkách.

Londýnskému týmu se nepovedla generálka na pohárový start. Na hřišti Middlesbrough inkasoval mistr krutou prohru (první v rozehrané ligové sezóně) 0:3. "Zklamání proti Middlesbrough chceme napravit a to nejlépe tím, že v důležitém pohárovém zápase, navíc doma, vyhrajeme!" varuje Čech středečního soupeře.

Chelsea má potíže se zdravím svým hráčů. Obránce Gallas má zraněná třísla, problémy má i Makélele. Ghaňan Michael Essien je ještě pro dva zápasy v disciplinárním trestu. Barceloně bude chybět jen Giuly. Zápas na Stamford Bridge startuje ve 20:45.

Reklama

Související témata: