Hlavní obsah

Ronaldo je na pohárové kótě 100. Ti, kteří Cristiana milují, o něm nepochybují, chválil sám sebe

Mnichov/Praha

Ty trefy si schovával na chvíle, kdy o nich bude mluvit celý fotbalový svět. Na čtvrtfinále Ligy mistrů. Na konfrontaci s Bayernem. „Jsem šťastný, že jsem se jako první fotbalista v historii prostřílel v evropských pohárech ke stovce gólů. Šťastnější o to víc, že se to stalo právě proti Bayernu," vykládal dobře naladěný Cristiano Ronaldo po středečním duelu Ligy mistrů v Mnichově, kde dvěma góly zvrátil výsledek a zajistil Bílému baletu výhru.

Sestřih zápasu Bayern Mnichov - Real MadridVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih zápasu Bayern Mnichov - Real Madrid

Naposledy se v soutěžním zápase trefil před měsícem. V Lize mistrů dokonce naposledy skóroval loni 27. září. Od té doby Ronaldo na gól čekal. V Champions League dlouhých 659 minut, takže mnozí experti začali pochybovat, zda je ještě pořád tím báječným střelcem.

„Nevím, kdo o mě pochybuje. Musíš mi říct, kdo pochybuje, protože ke mně se nic takového nedoneslo. Lidé, kteří Cristiana milují, o něm nikdy žádné pochybnosti neměli a nemají," obořil se Ronaldo na reportéra, který mu otázku položil.

Po stém zásahu v evropských pohárech se CR7 pochopitelně vznášel v sedmém nebi. „Mým cílem bylo dosáhnout tohoto rekordního záznamu, takže jsem šťastný. A mohl bych být ještě šťastnější, kdyby nestál v brance Bayernu Neuer. Pokud by neměl den, jaký měl, možná bych mu vstřelil ještě víc branek," vykládal hvězdný Portugalec nadšený ze svých tref a samozřejmě i z výhry Realu.

„Pokud by Vidal na konci první půle proměnil penaltu, byl by to nejspíš jiný zápas. Fotbal je ale plný překvapení a během pěti minut se může všechno změnit. Po přestávce jsme hru zjednodušili, hráli dobře a vyhráli zaslouženě. Ale i tak je před odvetou všechno otevřené," přiznával Ronaldo.

Radikální změny

Po utkání v Mnichově také zdůvodnil svůj nezvykle dlouhý střelecký půst. „Udělal jsem radikální změnu v tréninku, abych byl v závěru sezóny v top formě. Pracoval jsem s fitness trenérem, protože mně jde o to, aby se v posledních dvou měsících vyhnul i drobným zraněním a překročil své limity. Teď se ukázalo, že náš tým je dobrý a Cristiano hraje také dobře."

První gól na pohárové scéně vstřelil Ronaldo v srpnu 2005 ještě v dresu Manchesteru United, stý právě ve středu proti Bayernu.

Z oné stovky branek jich dal 97 v Lize mistrů, jednu v kvalifikaci a dvě v evropském Superpoháru UEFA. Šestnáct branek dal za Manchester United, zbylých 84 gólů přidal v Realu

Nejlepší střelci v pohárových soutěžích UEFA:
100 - Cristiano Ronaldo (143 zápasů),
97 - Lionel Messi (118),
76 - Raúl González (158),
70 - Filippo Inzaghi (114),
67 - Andrej Ševčenko (142),
62 - Ruud van Nistelrooij (92),
61 - Gerd Müller (69),
59 - Thierry Henry (140),
59 - Henrik Larsson (108),
56 - Zlatan Ibrahimovic (136),
54 - Eusébio (70),
53 - Alessandro Del Piero (129),
51 - Karim Benzema (93),
50 - Didier Drogba (102),
50 - Klass-Jan Huntelaar (82).

Reklama