Hlavní obsah

Bezohledný vrah a zbabělec. Běsnící Glik sklízí kritiku za šlápnutí na Higuaína

Turín

Aniž by o to stál, stal se vlastně největší hvězdou odvety semifinále fotbalové Ligy mistrů. Samozřejmě zápornou. Polský obránce Kamil Glik ve službách Monaka šlápl na ležícího argentinského útočníka Gonzala Higuaína v dresu Juventusu Turín. Zcela beztrestně. Závěr zápasu pak byl plný faulů a emocí, nicméně Stará dáma po výhře 2:1 dokráčela do vytouženého finále.

Foto: Max Rossi, Reuters

Kamil Glik (vpravo) s gustem šlape na Gonzala Higuaína, který leží na zemi!

Článek
Fotogalerie

Sestřih zápasu Ligy mistrů Juventus - Monako

Aby měl hroší kůži. Neotesaný Polák se stal psancem fotbalové Evropy.

„Vrah!" „Nepřijatelný, zbabělý útok!" Tak a podobně hodnotí média nesmyslný zkrat, který Kamil Glik předvedl čtvrt hodiny před koncem odvety.

Polský obránce strávil předchozích pět let v FC Turín, než loni v létě přestoupil do Monaka. Dost možná si tak přenesl do vzájemných duelů nejeden nevyřízený vroubek z turínských derby.

Jeho obětí se ovšem stal Argentinec, který Juventus posílil také až loni v létě z Neapole.

Zasloužil si rovnou červenou

Zákrok byl každopádně podlý. Glik přeskakoval na zemi ležícího soupeře a evidentně zcela úmyslně na něj šlápl. Nedostal za to ani žlutou kartu, Higuaín se pak marně svíjel na trávníku, bušil do něj vztekle pěstmi a ukazoval rozhodčímu Kuipersovi zcela zřetelný krvavý otisk Glikovy kopačky na svém stehnu.

Emoce začaly plát, závěr zápasu pak byl vcelku nechutný. Glika si našel a seřval Mandžukič, který se zase pokusil trefit loktem Fabinha.

Glik měl vidět červenou kartu, Juventus však musí být na druhé straně rád, že pro finále nepřišel o vytočené kohouty Mandžukiče či Higuaína.

Glik dohrál zápas bez jakékoliv karty, přestože později Higuaína znovu okopával a tahal za dres. Především italská média žádají, aby byl alespoň dodatečně potrestán.

„Jeho frustrace vyvrcholila neakceptovatelným zákrokem. UEFA by k němu měla zaujmout jasný postoj," volá třeba server Calciomercato.it.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články