Hlavní obsah

Jsme bezzubí. Doléhá na nás nervozita z chybějících gólů, říkali slávisté po ztraceném snu

Praha

Ani jeden gól za 180 minut nedokázali vstřelit v dvojzápase play off o Ligu mistrů fotbalisté Slavie. Zatímco APOEL Nikósie tak ve středu slavil v Edenu postup do milionářské soutěže, domácí borci po bezbrankové remíze smutnili nad marnou snahou proniknout mezi evropskou klubovou smetánku.

Slavia končí v Lize mistrů. Opět nevstřelila gólVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Trenér Jaroslav Šilhavý o konci Slavie v Lize mistrů

„Jsme úplně bezzubí v koncovce. Nedokážeme dávat góly, což nás stálo postup. Kypřanům stačilo deset minut hned v prvním zápase, kdy byli absolutně produktivní při našem hrůzostrašném vstupu," přemítal obránce Slavie Jan Bořil po středeční bezbrankové remíze.

„Měli jsme velké množství příležitostí, ale góly nepřichází ani po vyložených šancích, což nás strašně sráží. Nemůžeme si stěžovat, že by nás soupeř nepustil do příležitostí. Jenže všechna naše řešení byla špatná," posteskl si záložník Tomáš Souček.

Sen se rozplynul

„Už jsme z toho nervózní, že nedokážeme skórovat. Přitom v tréninku neděláme nic jiného. Na koncovku se zaměřujeme neuvěřitelným způsobem, ale stejně nám to nejde," lamentoval Bořil. „Jen já sám jsem byl několikrát ve velmi slibné pozici. Ale efekt byl nula. Přitom jsem přesvědčený, že kdybychom ze skvělého startu vytěžili alespoň jednu trefu, byl vývoj úplně jiný," klopil zrak Souček.

„Nikósie přitom rozhodně byla soupeřem, s nímž se dalo hrát," mínil Bořil. „Přehráli jsme je. Jenže za to se nepostupuje," věděl Souček.

„Dařilo se nám naplnit taktický záměr. Z přípravy vyplynulo, že Kypřané mají problémy s centrovanými míči. Nedostali jsme jich však do pokutového území dostatečné množství, a navíc v ideální podobě," vyprávěl Bořil.

„Náš sen se rozplynul. Hodně se promítl i fakt, že zatímco Slavia hraje o evropské poháry po dlouhé době, APOEL nastupuje v Evropě pravidelně a má velké zkušenosti. Odvetu zvládli jeho hráči s naprostým přehledem. Můžeme se konejšit účastí v Evropské lize, ale nebudeme si nic nalhávat, je to slabá útěcha, když byla Liga mistrů tak blízko," přiznával upřímně Bořil.

„Ještě před třemi roky hrozil Slavii reálně sestup do druhé ligy. Já tu dobu zažil, takže si říkám, že mohlo být i mnohem hůře," krčil smířlivě rameny Souček.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.