Hlavní obsah

Arsenal trápí před bojem o Ligu mistrů zranění

LONDÝN

V nepříjemné situaci jsou fotbalisté Arsenalu Londýn před bojem o účast v novém ročníku Ligy mistrů. Už příští týden čeká slavný klub první zápas třetího předkola o účast v hlavní soutěži, jenže Arsenalu se postupně zaplňuje marodka a zřejmě nebude moci spoléhat na umění několika hvězdných opor. Včetně nejlepšího útočníka Thierry Henryho.

Foto: Arsenal FC

Ashley Cole bude nový ročník LM hrát nejspíš za Chelsea.

Článek

"Thierry bude brzy fit. Ale připraven bude někdy kolem druhého srpna a to je příliš krátká doba na to, aby už začal hrát," tvrdí trenér Arsenalu Arséne Wenger. První zápasy třetího předkola Ligy mistrů se hrají osmého a devátého srpna. Čtvrtý tým loňského ročníku Premier League bude začínat na hřišti soupeře, kterým bude nejspíše Dinamo Záhřeb. To na úvod druhého předkola vyhrálo na hřišti litevského Ekranasu 4:1 a v dnešní odvetě na vlastním hřišti jen těžko zaváhá.

Za Arsenal také určitě nenastoupí brankář Jens Lehmann, jenž si bude odpykávat trest za červenou kartu ve finále posledního ročníku soutěže. Kvůli zraněnému kotníku nebude hrát ani Freddie Ljungberg, jenž nestihne ani začátek nového ročníku Premier League proti Aston Ville. Na marodce jsou pak Gaël Clichy (chodidlo), Philippe Senderos (rameno) a Abou Diaby (kotník).

Rosický by měl dostat šanci

Menší zdravotní komplikace údajně trápí i vycházející hvězdičky týmu Tomáše Rosického a Theo Walcotta. "Tomáš je o.k., Theo má nějaký virus, tak netrénoval. Ale v pátek by v přátelském utkání s Alkmaarem mohl být v pořádku," řekl Wenger.

Více francouzského kouče trápí situace kolem obránce Ashley Colea, který s největší pravděpodobností odejde do Chelsea. "Pokud odejde nebo ne, nezáleží na něm. Je v Arsenalu pořád pod smlouvou, o jeho odchodu rozhodne někdo jiný," má jasno Wenger.

Reklama