Hlavní obsah

Ronaldo a Messi ostrouhají, Ligu mistrů podle bookmakerů vyhraje Manchester City

Praha

Soutěž Ronaldova Realu Madrid a Messiho Barcelony? Kdepak, časy se ve fotbalové Lize mistrů prý mění. Její vyřazovací část se roztočí již dnes večer a z nejlepší šestnáctky evropské klubové scény má největší důvěru bookmakerů Manchester City (4:1). Na družinu kouče Guardioly bude nejvíce dotírat Bayern a také PSG (shodně 6:1). Právě pařížský celek je nejpreferovanější na tiketech sázkařů, když 60% vkladů směřuje na triumf týmu v čele s Neymarem. Na triumf City pak připadá 20% sázek.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Hráči Manchesteru City oslavují čtyři góly Sergia Agüera (vpravo) v utkání proti Leicesteru.

Článek

Už je to tak. Největší hvězdy současného fotbalu Portugalec Ronaldo a Argentinec Messi podle všeho tentokrát ostrouhají. Na výhru Barcelony je kurz 7,5:1 a na Real Madrid dokonce 8:1.

„Manchester City má letos znamenitou formu. Ukazuje se, že trenér Guardiola má na hráče nos, když před sezónou kádr s prakticky novou defenzivou dokázal rychle vyladit ve znamenitě fungující stroj. City v lize sází průměrně tři branky na utkání, Agüero si v podstatě připisuje gól na zápas. Klub má navíc v lize opravdu nadstandardní náskok, který mu umožní se během jara koncentrovat na evropskou soutěž, kde na největší úspěch ještě nikdy nedosáhl. Kurz 4:1 rozhodně dlouho nevydrží," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Suverénní vládce anglické Premier League je všeobecně velkým favoritem také na triumf v Champions League. „City mají nejen obří rozpočet a skvělé hráče, ale v poslední době také potřebnou herní pohodu a navíc pro osmifinále papírově 'pohodového' soupeře švýcarskou Basilej," avizuje Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Černým koněm je Liverpool

Naopak mnozí další giganti nastoupí rovnou proti sobě. „Šlágrem hodným finále bude souboj Realu Madrid a PSG. Kurzy na postup 2,25:1 - 1,61:1. Klub z francouzské metropole prahne po úspěchu a Real prožívá krizi, proto je PSG favoritem duelu," předpovídá Urbanec.

Lehký úkol nečeká ani na Barcelonu, která by ale přece jen přes londýnskou Chelsea mezi nejlepší osmičku postoupit měla (1,28:1). Dál půjde také Juventus (1,7:1), Liverpool (1,37:1), AS Řím (1,52:1), Manchester United (1,37:1) a v tréninkovém tempu i Bayern (1,08:1).

Jako černého koně soutěže mnozí označují Liverpool - 17:1. „Němec Klopp už dokázal dostat do finále LM i Dortmund. Jeho styl koučování má v pohárové Evropě výsledky," upozorňuje na emotivního kouče Urbanec. A co vymyslí další pohárový stratég José Mourinho? United mají podobný kurz jako Liverpool 16:1 a jsou tak nejblíže top favoritům.

Reklama

Související témata: