Hlavní obsah

PSG - Real Madrid 1:2Bez Neymara neměl PSG nárok, Real Madrid postoupil bez problémů do čtvrtfinále LM

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Ronaldo 0 : 1
71. Cavani 1 : 1
80. Casemiro 1 : 2
Záznam online reportáže

Paříž/Liverpool
Aktualizováno

Před rokem Barcelona, letos madridský Real. Ani španělský kouč Emery nepomohl ambicióznímu PSG k tomu, aby v Lize mistrů zlomil španělské prokletí. Francouzský mistr se loučí se soutěží už v osmifinále. A Emery se po sezóně nejspíš rozloučí i s angažmá v Paříži, protože katarští majitelé klubu mu letos dali za úkol účast v semifinále. On se ovšem neprobojoval ani mezi osm posledních týmů, neboť i v domácí odvetě s Bílým baletem PSG prohrál (1:2). Obhájce trofeje - Real Madrid - jde dál, stejně jako Liverpool po domácí remíze 0:0 s FC Porto.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Obránce Realu Madrid Raphael Varane si po ostrém souboji měl co vysvětlovat s Edinsonem Cavanim z PSG.

Článek
Fotogalerie

Sestřih duelu Liverpool - Porto

Měli umazat dvougólové manko ze Santiago Bernabéu, po první půli odvety ale museli být fotbalisté Paris SG rádi, že s Realem neprohrávali. Ramos měl po osmnácti minutách obrovskou šanci, kterou gólman Areola zlikvidoval jen reflexivním zákrokem, chvíli před přestávkou zachránil svůj tým znovu. Po chybě Marquinhose se na něho řítil Benzema sám, ale pětadvacetiletý gólman vyběhl včas a střelu vyrazil.

Na šance tak hosté první půli vyhráli, protože domácí zahrozili až těsně před přestávkou střelou Mbappého z velkého úhlu, herně měli také navrch. Jejich defenziva totiž pracovala perfektně, takže Emeryho svěřenci si nevěděli s přehuštěnými prostory organizovaně vyplňovanými soupeřovými hráči vůbec rady.

Ronaldova trefa a Verrattiho zkrat

Zvláště když jejich kombinace byly příliš nepřesné a ztráty míčů až překvapivě časté. A protože zraněný Neymar scházel víc, než si byl ochoten francouzský mistr před zápasem připustit, neměl disciplinovaně hrající Real sebemenší problémy.

A šest minut po přestávce už je neměl vůbec. Po chybě Alvese totiž centrující Lucas vyzval ke skórování Ronalda a ten přesnou hlavičkou šancí samo sebou nepohrdl. Osud zaskočených domácích, jimž logicky začaly pochodovat nervy, pak zpečetil v 66. minutě Verratti. Byl faulovaný, pocit křivdy neunesl a po druhé žluté šel předčasně do šaten.

V deseti sice dokázal Paris SG vyrovnat, ale to bylo také všechno, nač se zmohl. Casemiro s přispěním teče Marquinhose skóre opět otočil a zajistil v pohodě hrajícímu Realu výhru i v odvetě. Pro Paris SG šlo nakonec o prohru milosrdnou, protože Asensio trefil tyč a Lucas rovněž.

Opravdu jen formalita

Přece jen blufoval. Prohlašoval, že navzdory pětigólovému náskoku z Porta postaví i do odvety nejsilnější sestavu, přesto kouč Liverpoolu pár hráčů základní sestavy šetřil. Salaha, Van Dijka či třeba Alexandera-Arnolda. Od Jürgena Kloppa šlo o logický tah, když o postupu jeho týmu bylo rozhodnuto. Úkol byl jediný – potvrdit ho výhrou i před domácím publikem.

První možnost k tomu měl po půlhodině autor hattricku z Porta Mané, jenže trefil jen tyč, s dalšími střeleckými pokusy Firmina, Maného a spol. si pak poradil Casillas. Po změně stran už se nemusel namáhat prakticky vůbec, protože Liverpool se spokojil s kontrolováním hry a hlídáním postupu do čtvrtfinále, který okusí po dlouhých devíti letech. Ani hlavička střídajícího Ingse minutu před koncem totiž na bezgólové remíze nic nezměnila.

Osmifinále fotbalové Ligy mistrů – odvety:
PSG – Real Madrid 1:2 (0:0)
Branky: 71. Cavani - 51. Ronaldo, 80. Casemiro. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Německo). ŽK: Verratti, Cavani - Kovačič, Ramos, Verratti. ČK: 66. Veratti. První zápas: 1:3, postupuje Real.
PSG: Areola - Alves, Silva, Marquinhos, Berchiche - Verratti, Motta (59. Pastore), Rabiot - Di María (76. Draxler), Cavani, Mbappé (85. Diarra). Trenér: Emery.
Real: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Lucas, Casemiro, Kovačič (71. Kroos), Asensio (82. Isco) - Benzema (76. Bale), Ronaldo. Trenér: Zidane.
Liverpool - Porto 0:0
Rozhodčí: Zwayer - Schiffner, Achmüller (všichni Německo). ŽK: Henderson - André, Dalot. První zápas: 5:0, postupuje Liverpool.
Liverpool: Karius - Gomez, Matip, Lovren, Moreno - Can (80. Klavan), Henderson, Milner - Mané (74. Sané), Firmino (62. Ings), Lallana. Trenér: Klopp.
Porto: Cassilas - M. Pereira, Felipe, Reyes, Dalot - Costa, Torres, André (63. Oliveira), Corona - Aboubakar (80. Paciencia), Majeed (68. R. Pereira). Trenér: Conceicao.

Reklama

Související témata: