Hlavní obsah

Tenhle tým se zrodil nejspíš proto, aby Ligu mistrů hrál a vyhrával, halasil po postupu Realu Kovačič

Paříž/Praha

Emeryho předchůdce Laurent Blanc postoupil s Paris SG třikrát do čtvrtfinále Ligy mistrů, přesto byl propuštěn. Španělský kouč skončil dvakrát po sobě už v osmifinále, i když mu katarští šejkové koupili loni v létě za rekordních 222 miliónů eur brazilskou superstar Neymara. Čeká ho proto nejspíš podobný konec jako Blanca. „Teď nemyslím na budoucnost,“ odmítl spekulovat o tom, co přijde, když jeho tým nezvládl v úterní noci ani odvetu s Realem Madrid a podruhé po sobě skončil v osmifinále.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Hvězdný Cristiano Ronaldo z Realu Madrid slaví svou trefu v Lize mistrů na hřišti PSG.

Článek
Fotogalerie

Ani v domácí odvetě totiž neměl nárok. A nebylo to jen tím, že hvězdný Neymar v sestavě pro zranění chyběl. Dokonce víc, než si byl Emery a jeho svěřenci s ním ochotni před utkáním s Bílým baletem připustit. Nikdo ho nebyl schopen nahradit, ani Di María se s rolí vůdce neuměl srovnat.

„Soupeř nebyl tak dobrý, ale to možná proto, že dobře jsme hráli my," glosoval jednoznačný průběh kouč Realu Zinedine Zidane, který svůj tým připravil na pařížskou odvetu skutečně dokonale.

„Připravil systém, jak na Paris SG hrát a my ho naplnili. Nebylo to ale tak snadné, jak se mohlo zdát, zápas nás stál spoustu fyzických sil," kvitoval kapitán Realu Sergio Ramos taktiku nachystanou Zidanem, která na protivníka skutečně platila.

„Je s námi den co den, zná nás nejlépe ze všech a ví, co je pro nás v daném okamžiku to nejlepší," přidával.

„Domácí sice měli míč v držení častěji, my si ale počínali velice agresivně, všichni jsme běhali a za takové konstelace nás bylo těžké porazit, i když soupeř hrál pěkný fotbal," přidával se k Ramosovi chorvatský legionář Mateo Kovačič.

„Jsem v Realu třetím rokem a je úžasné sledovat, jak se mužstvo změní, když hraje Ligu mistrů. Tenhle klub se zrodil nejspíš proto, aby ji hrál a vyhrával," halasil po postupu do čtvrtfinále, kam Bílý balet nasměrovala trefa Ronalda po šesti minutách druhé půle.

Mimochodem už čtrnáctá v devíti po sobě jdoucích zápasech, což představuje další rekordní zápis portugalské hvězdy do kroniky Ligy mistrů. Až dosud se něco podobného povedlo pouze van Nistelrooyovi před patnácti lety. I ten se trefil v devíti utkáních Ligy mistrů v řadě, jenže nastřílel jen dvanáct branek.

„Právě první Ronaldův gól devalvoval naše šance, červená karta Verrattiho vše jen umocnila. Real hrál prostě lépe než my," přiznal kouč Paris SG Unai Emery poté, co jeho tým prohrál doma poprvé po 51 soutěžních zápasech.

„Prohra nevyvolává zklamání, to je způsobeno tím, že jsme skončili už mezi posledními šestnácti."

Navzdory spekulacím, že vyřazení s Realem neustojí a po sezóně v Paříži skončí, mluvil Emery po utkání i o budoucnosti.

„Všichni chceme Ligu mistrů rychle vyhrát, musíme ale zachovat trpělivost a budovat tým, který ji vyhrát dokáže. A jsem si jistý, že tohle mužstvo ji vyhrát může," nepřipouštěl Emery, že už mu nad hlavou visí gilotina.

Reklama