Hlavní obsah

Ještě nemám mužstvo, které by mohlo Ligu mistrů vyhrát, překvapil Mourinho

Docela překvapil... „Nepatříme mezi nejlepší a nejsilnější mužstva v Lize mistrů,“ vypadlo z jindy tak sebevědomého kouče Manchesteru United Josého Mourinha před dnešní osmifinálovou odvetou se Sevillou. Okamžitě se ovšem nadechl a dodal: „Pokud se ale dostaneme do čtvrtfinále, může se stát cokoli. Už pouhý pocit, že jste mezi osmi nejlepšími, totiž působí.“

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

José Mourinho uděluje pokyny Paulu Pogbovi v utkání Ligy mistrů proti Seville.

Článek

Mourinho ví, o čem mluví, protože Ligu mistrů vyhrál s mužstvy podceňovanými daleko víc, než jsou Rudí ďáblové, které vede nyní.

Na hattrick je ještě brzy

Svedl to s Portem před čtrnácti lety, totéž dokázal i s milánským Interem v roce 2010. A Manchester United je rozhodně lepším celkem než ty, s nimiž dokráčel až na vrchol.

„Ještě nejsme tak dobří, abychom Ligu mistrů vyhráli," odmítl charismatický portugalský kouč, že by svůj vítězný hattrick v Champions League mohl završit už v této sezóně. „Ale když se dostanete mezi osm posledních týmů, je všechno možné. Teď ale nemyslím na hattrick, protože mám v hlavě jediné jméno - Sevillu."

V prvním duelu ve Španělsku sice jeho svěřenci uhráli bezbrankovou remízu, jenže Mourinho je prognózách opatrný.

„Čeká nás velice obtížný zápas, protože hrajeme s mužstvem, které neprohrálo s Liverpoolem ani venku, ani doma. Záměrně říkám s Liverpoolem, protože je příkladem velmi dobrého celku s velkou tradicí. Říkám s Liverpoolem i proto, abych ukázal, že Sevilla je velmi dobrým mužstvem, takže i po remíze v prvním střetnutí je vše otevřené," připomínal Mourinho, že soupeř jeho týmu remizoval na Anfield Road 2:2 a doma uhrál nerozhodný výsledek 3:3. A to přesto, že prohrával už o tři góly.

„Proto nemám pocit, že bychom byli v nějaké výhodě."

Zatím je všechno příliš daleko

Rudé ďábly bude nesporně limitovat, že jim nejspíš budou chybět Jones, Rojo, Herrera, Blind. A pravděpodobně i Pogba.

„Zranil se v pátek v poslední minutě tréninku po kontaktu se spoluhráčem. Kdybych ukončil trénink o pár minut dřív, nic by se mu nestalo," líčil Mourinho, jak Pogba přišel ke zranění.

Vynechal kvůli němu ligový zápas s Liverpoolem, neabsolvoval ani pondělní přípravu. „Nevím, zda proti Seville bude schopen nastoupit," nechtěl si trenér hrát na věštce.

Přesto věří, že jeho tým je schopen dnešní odvetu na Old Trafford zvládnout a do čtvrtfinále postoupit.

„Když jste mezi posledními šestnácti, je všechno ještě příliš daleko. Jenže ve čtvrtfinále představuje každý ze soupeřů už velké jméno v evropském fotbale a vy se snažíte dostat se do semifinále. A v této fázi soutěže se už může stát opravdu cokoli," naznačoval Mourinho, že svůj sen o vítězném hattricku samozřejmě sní.

Reklama

Související témata: