Hlavní obsah

Barcelona - Chelsea 3:0Obrovsky motivovaný Messi řádil jako utržený a Chelsea to odnesla. Ve čtvrtfinále je i Bayern

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Messi 1 : 0
20. Dembelé 2 : 0
63. Messi 3 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Jen kdyby malý Ciro Messi věděl, co narozením způsobil! Jeho slavný táta v osmifinálové odvetě Ligy mistrů proti Chelsea řádil jako utržený ze řetězu. Nejdřív rychlou brankou, poté přihrávkou Dembélému, po změně stran jubilejním stým gólem, který v Champions League vstřelil, pohřbil veškeré naděje Chelsea. Barcelona tak na devátý pokus porazila Blues 3:0 a zaslouženě zamířila do čtvrtfinále. Pár hodin před ní tam s přehledem postoupil mnichovský Bayern, který po domácím pětigólovém vítězství nad Besiktasem Istanbul vyhrál u Bosporu 3:1 a posedmé v řadě je mezi osmi nejlepšími.

Sestřih duelu Barcelona - ChelseaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih duelu Besiktas - Bayern Mnichov

Samozřejmě že Messi nastoupil, pochopitelně že byl po příchodu třetího syna na svět mimořádně motivovaný. Chelsea se o tom už po třech minutách přesvědčila, i když pravdou je, že Courtois argentinské hvězdě 99. trefu na scéně Ligy mistrů hodně usnadnil.

Bleskový gól, asistence a stá trefa navrch

Messi ho propálil z velkého úhlu a mezi nohama k tomu! Na slova jeho spoluhráče Busquetse tak došlo až nečekaně brzy. Messi k osmifinálové odvetě vyrukoval a chutí přímo překypoval.

A to si na něho měli dávat Conteho svěřenci pozor, stejně jako měli pohlídat domácího kapitána Iniestu, který se navzdory doznívajícímu zranění rovněž vrátil do sestavy. Jenže trenérův příkaz byl jednou věcí a realita druhou. Messi o tom hosty záhy znovu přesvědčil. Předložil totiž Dembélému tak úžasnou přihrávku, že mladý Francouz premiérovou trefou v barvách Barcelony osmifinále rozhodl. Už po dvaceti minutách!

A to mohlo být s hosty úplně amen, kdyby po Iniestově patičce nenapálil Suárez balón jen do Courtoise.

Chelsea svitla naděje, ale jen mihotavá. Zvláště, když v nastaveném čase první půle rezonovala po trestném kopu Alonsa jen tyč Ter Stegenovy brány nebo když hned po změně stran neposoudil rozhodčí Alonsův pád v šestnáctce jako penaltový.

Její pokus vzepřít se Barcelona utnula po dvaceti minutách druhé půle definitivně Messi. Zase skóroval, opět Courtoise prostřelil mezi nohama a mohl tak slavit jubilejní stý gól v Lize mistrů a se svým týmem zasloužený postup do čtvrtfinále.

A jen mimochodem - na oněch sto gólů potřeboval Messi jen 123 zápasů!

Bayern válel i v odvetě

Šlo sice o formalitu, ale Bayern si i tak odvetu u Bosporu hlídal. Rozvážně, s klidem a přehledem... Svou sérii čítající už osmnáct soutěžních zápasů bez prohry pochopitelně také. Zvlášť když už po osmnácti minutách přidal k pěti brankám z domácího zápasu šestou gólovou trefu.

Docela lacinou, protože turecký obránce Gönül neregistroval, že Alcantara nabíhá na centr Müllera, ponechal mu čas a prostor, čehož španělský legionář samozřejmě využil. Besiktasi tak bylo k ničemu, že začal aktivně a v první půli měl pod kontrolou 67 procent míčů, když se k ohrožení soupeřovy brány vůbec nedostal a výsledkem jeho snažení byl jediný střelecký pokus za poločas.

Bayern ho na dostřel Ulreichovy brány nepustil, takže i touha tureckého mistra po čestném gólu a resumé odvety se dlouho měnila v zmar. Zvláště když nešťastník Gönül přihlížející už první brance si dal v samém úvodu druhého poločasu čistokrevného vlastence. Centr Rafinhy totiž srazil za záda bezmocného Zengina.

Po hodině hry se sice hráči Besiktasu gólu ve správné bráně přece jen dočkali, neboť Vágner Love ztrestal chybnou rozehrávku hostů a i v poloze ležícího střelce skóroval, ale na vyrovnání pomýšlet nemohli.

Bayern si vítězství pojistil gólem střídajícího Wagnera a Besiktas tak po třech letech v pohárovém střetnutí na domácím hřišti padl.

Osmifinále LM - odvety:
Besiktas - Bayern 1:3 (0:1)
Branky: 59. Love - 18. Alcántara, 46, Gönül vlastní, 84. Wagner. Rozhodčí: Oliver - Burt, Bennett (všichni Anglie). ŽK: Hutchinson, Özyakup - Hummels, Boateng, Rafinha. První zápas 0:5, postupuje Bayern.
Barcelona - Chelsea 3:0 (1:0)
Branky: Branky: 3. a 64. Messi, 20. Dembélé. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovinsko). ŽK: Roberto - Willian, Giroud, Alonso. První zápas 1:1, postupuje Barcelona.

Reklama

Související témata: