Hlavní obsah

Šťastný otec Messi bude na odvetu s Chelsea motivovaný víc než kdy předtím, je si jistá Barcelona

Barcelona/Praha

Nepředstavitelné, že by Messi k dnešní osmifinálové odvetě Ligy mistrů nenastoupil. Barcelona ho potřebuje, protože Chelsea je soupeřem, který ji pravidelně trápí, což večerní duel na Camp Nou nejspíš zase potvrdí. Hvězdný Argentinec absentoval v sobotním ligovém utkání v Málaze, neboť byl u porodu třetího potomka, ale důležitý duel uzavírající osmifinálový program Champions League určitě nevynechá.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Lionel Messi a Andrés Iniesta oslavují gól, který rozhodl o remíze v prvním osmifinále s Chelsea.

Článek

Malý Ciro už je na světě a šťastný Messi, který s manželkou Antonellou už vychovává pětiletého Thiaga a dvouletého Matea, se proto mohl zase připojit k mužstvu.

„Šťastný, spokojený a motivovaný ještě víc než kdy předtím," prozrazoval Messiho spoluhráč Sergio Busquets. „Věřím, že z toho budeme mít prospěch všichni," nezastíral, jak moc bude Barcelona v odvetě s Chelsea Argentince potřebovat.

Zvláště, když Messi v prvním osmifinále na Stamford Bridge prolomil kletbu, kterou pro něho Blues představovali. Na devátý pokus jim dal konečně gól, takže Barcelona uhrála remízu 1:1, která je pro ni před odvetou slibná.

Otazník se vznáší nad Iniestou

„Výsledek je to pro nás dobrý, ale nic víc. V prvním zápase prokázala Chelsea všechny své přednosti, takže v odvetě musíme být sami sebou a prosadit se naší hrou, abychom uspěli," varoval trenér Barcelony Ernesto Valverde, jemuž dělá starosti i zdravotní stav Iniesty. Ani on proti Málaze nenastoupil a není jisté, zda bude v pořádku pro odvetu s Chelsea, i když trénink absolvoval.

„Takové utkání vyžaduje stoprocentně zdravé a připravené hráče. Jenže proti Chelsea to bude natolik mimořádný zápas, že musíte podstoupit i určitý risk, pokud chcete uspět," přiznal Valverde.

Pochopitelně, předchozí duely varují. Vždyť Chelsea ze čtyř minulých utkání na Camp Nou ani jedno neprohrála. Barceloně její styl hry totiž vyloženě nesedí.

„Brání tak usilovně a zodpovědně, že je těžké její defenzivu prolomit. A přitom dokáže kdykoli skórovat. Právě v tom je tajemství úspěchů Chelsea. Usilovná obrana a schopnost okamžitě přejít do protiútoku, v němž je rovněž obrovsky silná," rozebíral kouč Barcelony hru protivníka. „Musíme být proto hodně opatrní a obezřetní."

Trenér Chelsea Antonio Conte ostatně nijak netajil, že se bude držet herního stylu, který jeho tým dokonale ovládá.

Doplní Chelsea Citizens a Liverpool?

„S Barcelonou se hrát dá, což jsme si v domácím utkání znovu ověřili. Sice jsme remizovali, ale i tak jsme získali dostatek sebevědomí, abychom věřili v úspěch i v odvetě. Pokusíme se o něco neuvěřitelného," doufá italský kouč ve službách Blues, že se jeho tým přiřadí k Manchesteru City a Liverpoolu, dvěma anglickým celkům, které mají čtvrtfinále Ligy mistrů už jisté.

O startu Messiho nepochybuje, zato je zvědav, zda se v sestavě domácích objeví Iniesta.

„Je to fotbalový génius, kterého rád porovnávám s Pirlem. Osmkrát vyhrál španělskou ligu, čtyřikrát Ligu mistrů, se španělskou reprezentací se stal mistrem světa," naznačoval Conte, jak moc důležitým hráčem pro Barcelonu Iniesta je a jaký pozor si na něho budou muset jeho svěřenci dávat, pokud na trávník Nou Camp vyběhne.

Reklama

Související témata: