Hlavní obsah

Slavný klub se omluvil za ostudu. Na autobus soupeře létaly plechovky i světlice

Londýn

Na hřišti smázl fotbalový Liverpool v Lize mistrů anglického rivala - Manchester City - rozdílem třídy. Radost ale kalí táboru Reds ostuda, kterou mají na triku příznivci slavného klubu. Několik chuligánů totiž před výkopem čtvrtfinále Ligy mistrů zaútočilo na autobus Manchesteru City, když na něj házeli světlice, plechovky i další předměty. Vedení Liverpoolu se za to nyní omluvilo Manchesteru City.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na autobus Manchesteru City útočili fanoušci LiverpooluVideo: sntv

 
Článek

Sestřih duelu Liverpool - Manchester City

Sestřih duelu Barcelona - AS Řím

"Chování některých našich fanoušků je nepřijatelné a striktně ho odsuzujeme. Omlouváme se Pepu Guardiolovi, hráčům i všem členům týmu, kteří byli v autobuse," uvedl liverpoolský klub v prohlášení s tím, že udělá všechno pro to, aby viníci byli identifikováni a potrestáni.

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola, jehož tým úvodní čtvrtfinále prohrál 0:3, prohlásil, že nenávistné přivítání v Liverpoolu ho zklamalo. "Policie většinou ví, že se něco takového chystá, a snaží se tomu zabránit. Od lidí v Liverpoolu jsem tohle nečekal," prohlásil.

Španělský kouč také připomněl bombový útok na autobus fotbalistů Dortmundu, ke kterému došlo loni před zápasem s Monakem. "Přijeli jsme sem hrát fotbal a nechápu, proč se dějí takové věci. Tohle nemá tak slavný klub zapotřebí, i když samozřejmě vím, že za to nemůže Liverpool, ale jeden, dva nebo tři lidé. Snad už se to nebude opakovat," dodal.

Reklama

Související témata: