Hlavní obsah

S Patrikem jsem měl všechno snazší, chválil kanonýr Džeko spoluhráče Schicka poté, co vyřadili Barcelonu

Řím/Praha

Co scházelo, aby se v lednu vrátil na Ostrovy? Londýnská Chelsea Edina Džeka chtěla. A moc. „Nebylo to snadné rozhodování, ale jsem rád, že jsem zůstal a jsem tady. A myslím, že i klub je rád, i když se o tom nebavíme,“ přiznával rozdováděný bosenský snajpr, který v úterním večeru načal v odvetném čtvrtfinále Ligy mistrů demolici Barcelony.

Sestřih zápasu AS Řím - BarcelonaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Odejít do Chelsea, semifinále Champions League bych si nezahrál," nepomněl připomenout, že zatímco cesta Conteho Blues skončila už v osmifinále na Barceloně, Římané Messiho a spol. vyřadili a kráčí soutěží dál.

Džeko objevený a vychovaný pro velký fotbal Teplicemi na tom má obrovskou zásluhu. Vždyť trefa v samém úvodu odvety s Barcelonou byla už jeho šestým gólem v letošním ročníku Ligy mistrů.

„To nejlepší by mohlo ale ještě přijít. Nikdo nám nevěřil, ale ukázalo se, že můžeme hrát proti každému. I proti velice silné Barceloně. Zatlačili jsme ji od první minuty, poprvé jsme nastoupili v novém rozestavení a fungovalo to," vychvaloval Džeko herní systém, který vymyslel kouč Di Francesco a jenž na katalánského protivníka platil.

I mladý český legionář Patrik Schick zažívající velkou premiéru na scéně Champions League měl v trenérových plánech nezastupitelné místo.

„Chtěl jsem na něm, aby hrál blízko Džekovi a tím mu uvolňoval prostor. Patrik odvedl skvělou práci, takticky téměř dokonalý výkon. Navíc byl pro soupeřovu bránu i nebezpečný a dostal se do několika střeleckých příležitostí. Sám jsem rád, že zahrál tak skvěle, protože systém jsem vymýšlel i proto, abych ho využil," rozplýval se kouč římských Vlků Eusebio Di Francesco.

Džeko si spolupráci se Schickem také pochvaloval. A přitom toho spolu v sestavě Giallorossi moc neodehráli. V posledním utkání Serie A proti Fiorentině si to spolu zkusili poločas, předtím proti Boloni půlhodinu, na evropské pohárové scéně však nastoupili společně poprvé.

„Všechno pro mě bylo mnohem snazší, když jsem měl vedle sebe Patrika a Radju Nainggolana. Fungovalo nám to. Patrik je ještě hodně mladý, ale hrál velice dobře a bude se určitě dál rozvíjet," měl Džeko pro Schicka stejná slova uznání, jako trenér Di Francesco.

Reklama

Související témata: