Hlavní obsah

Náš výkon? Úplná katastrofa! Ukrajinci byli u každého míče dřív, štve obránce Kadeřábka

Praha

Netají obrovské zklamání. Obránce české fotbalové reprezentace Pavel Kadeřábek těžce nese čtvrteční nepovedený vstup do Ligy národů v Uherském Hradišti s Ukrajinou (1:2).

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Jevhen Konopljanka z Ukrajiny a Pavel Kadeřábek

Článek

Jak zápas zpětně hodnotíte?

Jsem rozčarovaný z toho, co jsme předvedli. Náš výkon byl úplná katastrofa. A nakonec to kvůli inkasovanému gólu v nastavení dopadlo špatně i výsledkově. Bohužel jsme jen běhali, Ukrajinci byli skoro u každého míče dřív.

Jaká byla nálada na pátečním tréninku?

Nijak tragická. Vždyť jde, v uvozovkách řečeno, jen o fotbal. Nemá smysl se v tom nějak enormně babrat. Musíme se dívat dál.

Na úvod soutěže je to ale asi hodně nepříjemná ztráta...

To ano. Zase jsme špatně začali, a musíme teď něco dohánět. Je potřeba se z porážky rychle oklepat. Rozhodně nic nebalíme, uděláme všechno pro to, abychom zbývající tři utkání zvládli. Musíme však hrát úplně jinak. V opačném případě bychom nemuseli uhrát vůbec nic.

Zdálo se, že vám rozestavení 3 - 5 - 2 moc nesedělo...

My v podobném hrajeme i v Hoffenheimu. Jenže úplně jinak.

Můžete to rozvést?

To asi ne. Ale zatímco v klubu je na zažití nějakého herního systému dost času, na srazu nároďáku na to zůstává jen několik dní.

Souhlasíte s názorem, že vám moc nepomohli ani fanoušci?

Abych řekl pravdu, jsem během zápasu v takovém transu, že je skoro nevnímám. Docela mě ale mrzelo, co se ke mně doneslo z hlediště za nadávky, když jsem šel třeba házet aut. Předpokládám ale, že se tak projevují jen jedinci. Uznávám, že mají právo být nespokojeni, ale když třeba já cestuju autobusem, tak taky hned neřvu na řidiče, když se dopustí na silnici nějaké chybičky.

Co čekáte od pondělního přípravného duelu v Rusku?

Že prohru s Ukrajinou solidním výsledkem aspoň trochu odčiníme. Hlavně musíme zahrát o milión procent líp. Střetneme se s čtvrtfinalistou mistrovství světa na vyprodaném stadiónu v Rostovu, a tak bychom se měli předvést v mnohem lepším světle.

Reklama