Hlavní obsah

Madridská mafie vysvlékla vicemistry světa do naha. Reputace je v tahu, ví hvězda

Elitní divize Ligy národů přinesla hned na úvod prvotřídní senzaci. Šest fotbalistů Realu Madrid v základní sestavě a šest gólů v síti Chorvatska, na kterých se podílelo šest různých střelců. Španělé vyprovodili finalisty nedávného světového šampionátu s potupnou prohrou 0:6, což je pro Modriče a spol. nejvyšší porážka v historii národního týmu.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Zoufalý Luka Modrič během debaklu Chorvatů ve Španělsku.

Článek
Fotogalerie

Ani ne před dvěma měsíci se jim klaněl celý svět. Výběr trenéra Zlatka Daliče došel až do finále mistrovství světa v Rusku a připsal si největší úspěch v historii chorvatského fotbalu.

Konfrontace ve španělském městě Elche však dopadla pro Vatreni katastrofálně. Po debaklu 0:6 zůstali Ohniví jako opaření.

„Je nepředstavitelné, jak rychle jsme přišli o reputaci, kterou jsme si tvrdě vybojovali postupem do finále mistrovství světa," běduje chorvatský lídr Luka Modrič.

Smutné jubileum prožil jeho parťák Ivan Rakitič, který si svůj stý reprezentační duel představoval určitě jinak.

Liknavý přístup je jako vražda

„Nezačali jsme špatně, měli i dvě či tři šance. Po inkasování gólu jsme však přestali hrát. Nedostupovali jsme hráče, nepomáhali si, což je proti takovému soupeři vražda. Těžká prohra, ale ze všeho se dá poučit. Pokud nepřistoupíme k zápasu na sto procent, pak dopadne takhle," poukazuje Modrič.

Jeho tým si každopádně připsal historicky nejvyšší porážku. Dosavadním nelichotivým rekordem byly čtyři prohry o čtyři branky. Naposledy podobný debakl utrpěli Chorvaté v roce 2009, kdy podlehli 1:5 Anglii.

Reklama