Hlavní obsah

Hrdina Schick měl v hlavě dvě myšlenky, vytasil správnou a gólovou

Praha

Když střídal, jeho jméno skandoval celý Eden. Zaslouženě. Odvedl výborný výkon, navíc mazáckým gólem rozhodl očekávané federální derby. Čeští fotbalisté porazili Slovensko 1:0, udrželi se ve druhé divizi Ligy národů, a naopak soupeře poslali o patro níž a zkomplikovali mu nasazení pro los kvalifikace mistrovství Evropy. „Jeden z mých nejhezčích gólů,“ usmívá se Patrik Schick.

Čeští fotbalisté porazili Slováky díky povedené trefě Patrika SchickaVideo: Sport.cz, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Chtěli jsme vyhrát víc než Slováci, řekl trenér Jaroslav Šilhavý

Klobouk dolů před fanoušky, že v tomto počasí přišli. Patří jim velký dík, řekl David Pavelka

Další krůček ve sbírání sebevědomí, řekl kapitán Bořek Dočkal

Zdánlivě snadná situace, běžel na brankáře Dúbravku sám. Ne však z pohledu zakončovatele.

„Nebyl jsem si jistý, jestli nejsem v ofsajdu. Pak jsem měl v hlavě dvě myšlenky. Buď, že zavřu oči a zkusím brankáře prostřelit, nebo že zakončím technicky, protože byl docela venku. Měl jsem strach, aby balon nebyl moc dlouhý, ale nakonec tam hezky padl," libuje si Patrik Schick.

Jeho spoluhráč David Pavelka zvedal ruce nahoru dávno před tím, než míč do sítě doplachtil.

„Bylo mi jasné, že Patrik zakončí šanci přesně. Odvedl dobrou práci hned na začátku gólové akce, když dostal pod tlak Škrtela. Já pak píchl míč na Jankta, který Patrika uvolnil. A zbytek už znáte," culí se Pavelka, přestože má nateklé ucho. „V závěru jsem dostal balonem, ozdoba," směje se.

Dokázali zareagovat na úvod Slováků

Hráči se shodnou, že klíčový byl nejspíš samotný začátek zápasu. Úvodních dvacet minut Češi přežili, ačkoliv soupeř byl živější a aktivnější.

„Hráli jsme z hlubšího bloku a zlom přišel asi v patnácté minutě, kdy jsme si na hřišti řekli, jak na vývoj zareagovat. Museli jsme se víc vysunout, aby měli složitější rozehrávku. A od té doby až do konce zápasu jsme záměr plnili," líčí kapitán Bořek Dočkal.

Hrdina zápasu může doufat, že jeho výkon proti Slovákům dojde uznání i v jeho AS Řím, kde sbírá minuty po troškách.

„Těžko říct, jestli mi gól za reprezentaci pomůže v klubu. Možná se trochu něco změní. Jsem hlavně rád, že jsem pomohl reprezentaci a udrželi jsme se. Co bude v klubu, uvidíme," krčí Schick rameny.

Reklama

Související témata: