Hlavní obsah

Osm slávistů v nároďáku! Šilhavý si v Edenu vybral dalšího nováčka, vrací se Krmenčík

Praha
Aktualizováno

Hned osm zástupců mistrovské Slavie aktuálně figuruje v národním týmu. Fotbalová reprezentace zahájí sraz před startem Ligy národů s několika změnami. Nominaci doplnili Michael Krmenčík, David Hovorka a nováček Lukáš Provod. Naopak Pavel Kadeřábek je zraněný a do Prahy nepřijede. Už v pátek z nominace ze zdravotních důvodů vypadl Filip Novák, místo kterého trenéři premiérově povolali Aleše Matějů z Brescie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Provod ze Slavie Praha oslavuje gól na 1:0 během utkání 2. kola Fortuna ligy s Příbramí.

Článek

Sešívaní, vy nás ale zásobujete... Brankář Kolář, obránci Bořil, Coufal, Hovorka a Kúdela, záložníci Masopust, Provod a Ševčík. Mistrovský tým má v reprezentaci hned osm fotbalistů, navíc dres Slavie teprve nedávno odložili Souček, Král či Pavlenka.

Obhájce titulu se přitom chystá na bitvy o Ligu mistrů. Žádné problémy však při výběru hráčů národnímu týmu nedělal.

"Mluvil jsem s trenéry, manažer Libor Sionko kontaktoval i vedení klubu. Dopředu jim nastínil naše úmysly. Neřekli nám, abychom jim hráče nebrali, aby neměli takovou zátěž. Byli vstřícní stejně jako Plzeň i Sparta. V komunikaci není žádný problém," pochvaluje si trenér Jaroslav Šilhavý.

Po úterním oznámení nominace zůstala volná dvě místa pro ofenzivní hráče. Jedno z nich obsadí zkušený reprezentační útočník Michael Krmenčík z FC Bruggy (v národním týmu 23 zápasů, 8 gólů), druhé vyplní nováček v národním týmu Lukáš Provod ze Slavie.

Třetí povolaný David Hovorka, který hraje také za Slavii, už pozvánku do reprezentace v minulosti dostal, ale start nemá ještě ani jeden.

„Michaela Krmenčíka dobře známe, takže víme, že nám v nadcházejících zápasech pomůže. David Hovorka zase své kvality prokazuje ve Slavii. Do týmu jsme ho chtěli už loni, ale bohužel se zranil. A Lukáš Provod? Sledovali jsme ho na jaře a také úvod nové sezony ho zastihl v dobré formě. Věřím, že tímto je tým pro zářijové zápasy kompletní a už nebudeme muset řešit žádné změny," přeje si manažer české reprezentace Libor Sionko.

Reprezentace se do středy bude připravovat v Praze a následně se přesune do Bratislavy. Tam ji v pátek 4. září čeká úvodní zápas Ligy národů proti Slovensku. V pondělí 7. září završí sraz utkání v Olomouci proti Skotsku. Oba duely bude v přímém přenosu vysílat ČT sport.

Aktuální složení fotbalové reprezentace
Brankáři:
Kolář, Pavlenka, Vaclík
Obránci:
Bořil, Brabec, Coufal, Čelůstka, Hovorka, Kalas, Kúdela, Matějů
Záložníci:
Darida, Dočkal, Hložek, Jankto, Kalvach, Král, Masopust, Provod, Souček, Ševčík
Útočníci:
Krmenčík, Schick

Reklama

Související témata: