Hlavní obsah

Reprezentanti míří do karantény. Po jednání s UEFA se však duel se Skoty přesto odehraje

Praha
Aktualizováno

Zápas je zrušen. Nebo ne...? Fotbalová reprezentace ještě před půlnocí po vítězném zápase na Slovensku kvůli koronaviru v týmu rozpustila zářijový sraz. V sobotu ráno se ovšem objevily nové informace. Vedení Fotbalové asociace ČR vstoupilo do jednání s Unií evropských fotbalových asociací (UEFA) o osudu pondělního utkání se Skotskem v Olomouci. Podle nejnovějších zpráv se zápas přece jen odehraje v původním termínu v pondělí od 20:45. Nyní se skloňuje především možnost nastoupit k duelu s jiným výběrem. Hráči se z Bratislavy přesouvají v oddělených skupinách a měla by je čekat zkrácená karanténa s následným přetestováním.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští fotbalisté před utkáním se Severními Iry.

Článek

Trpká výhra v premiérovém utkání Ligy národů. Slováky jasně porazili 3:1, ale co bude dál...?

"Reprezentační sraz českého národního týmu se rozpouští ihned po utkání na Slovensku a hráči se vracejí domů. Důvodem je rozhodnutí paní hygieničky Marešové, která byla už po prvním pozitivním případu přidělena české reprezentaci. Z páteční komunikace paní Marešové s panem předsedu FAČR Martinem Malíkem po druhém případu vyplynula obava, že by se koronavirus mohl šířit dále v týmu," oznámil v Bratislavě mluvčí asociace Michal Jurman.

Reprezentaci tak původně hrozila kontumace příštího plánovaného duelu v Olomouci. "Pondělní zápas proti Skotsku se v daném termínu neuskuteční. Je to čerstvá informace i pro nás samotné, zatím bych určitě nepředbíhal. Varianty znáte, naší maximální snahou bude, aby zápas kontumován nebyl," dodával Jurman.

Vedení českého fotbalu v zoufalé situaci přemýšlí, jak se kontumaci ze strany UEFA vyhnout... Nejnovější zprávy hovoří o tom, že se utkání skutečně odehraje, jen je otázkou, kdo nastoupí v českých dresech. Zřejmě totiž dojde k tomu, že se narychlo poskládá nový reprezentační výběr.

V Olomouci proti Skotům zřejmě bude muset vyrukovat úplně nové mužstvo včetně realizačního týmu. Na lavičku by nesměl usednout ani trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Vladimír Coufal (na zemi) oslavuje se spoluhráči gól proti Slovensku.

Zmatený soupeř

Zajímavá je informace z tábora soupeře. "Češi odvolali zápas se Skoty, ale neřekli jim to... Skotská FA uvedla, že jim FAČR ani UEFA oficiálně neřekly, že utkání bude zrušeno," píše server news.sky.com.

Problémy týmu, který po výborném výkonu porazil Slováky, každopádně ještě zdaleka nekončí. Jeho členové se od večera po skupinách přesouvají z Bratislavy zpět domů a do klubů.

"Co se týká dalších opatření, máme informaci, že na hráče se bude v následujících dnech vztahovat režim vyplývající obecně z hygienického manuálu LFA (Ligové fotbalové asociace), tedy zkrácená karanténa a následné přetestovaní. Na zbytek týmu s výjimkou hráčů bude uvalena karanténa dle konkrétních pokynů jednotlivých místních hygienických stanic," avizuje mluvčí Jurman.

Reklama

Související témata: