Hlavní obsah

Rozcvička v Německu, snaha o postup v Plzni. Reprezentace má nabitý program

Praha
Aktualizováno

Kdo ví, jaká bude epidemiologická situace v půlce listopadu. Fotbalová reprezentace má každopádně v plánu perný poslední sraz letošního roku. Nejprve přátelský duel v Lipsku s Německem, potom v Plzni dva závěrečné zápasy druhé divize Ligy národů proti Izraeli a Slovensku. Češi ještě stále mají aspoň teoretickou šanci na postup. Všechna tři utkání má národní tým sehrát v rozmezí jediného týdne. Vedení upřesněný program uvedlo na twitteru.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Český tým před zápasem se Skoty.

Článek

Říjnový sraz byl znovu dramatický. Reprezentace přišla kvůli pozitivním testům či opatřením proti šíření koronaviru o řadu hráčů a ve finále také o trenéra Jaroslava Šilhavého.

Národní tým se nejprve naladil výhrou v přátelském duelu na Kypru na Ligu národů. Také v Izraeli zvítězil, následná porážka v Glasgow ho ovšem bude v konečném účtování skupiny nejspíš hodně mrzet.

Skotové mají po čtyřech odehraných zápasech 10 bodů a vedou tabulku. Český výběr je druhý se šesti body.

„Měli jsme jasně daný cíl a chtěli navázat na předchozí dvě výhry. Nálada byla dobrá, takže nebylo potřeba ji nějak zvedat. Chtěli jsme zde vyhrát a udělat skupinu celkově zajímavější a hrát o první místo. Není to určitě do dalšího průběhu beznadějné, ale udělali jsme si situaci těžší," pravil ve Skotsku asistent Jiří Chytrý, který mužstvo místo Šilhavého vedl.

Ve hře je i MS 2022

Vítěz skupiny B2 si zajistí postup do elitní Ligy A. V druhém ročníku Ligy národů jde i o dvě místa v play off o mistrovství světa v roce 2022 a je rozhodující pro los kvalifikace.

Češi se 11. listopadu představí v prestižním přípravném zápase v Lipsku proti domácím Němcům, mistrům světa z roku 2014. O čtyři dny později v Plzni přivítají Izrael a 18. listopadu zakončí druhý ročník Ligy národů derby s bývalých federálním partnerem Slovenskem.

Dva zápasy v jednom dějišti zvolilo vedení reprezentace i s ohledem na složitou koronavirovou situaci v zemi, národnímu týmu odpadne přesun. V Plzni se český celek naposledy představil před rokem a po výhře 2:1 nad Kosovem postoupil z kvalifikace na evropský šampionát.

UEFA na začátku října povolila zaplnit stadiony maximálně do 30 procent kapacity, pokud umožní místní úřady. Kvůli aktuální situaci v České republice je ale velmi nejisté, zda na zápasy do Doosan Areny budou nějací diváci smět.

Reklama

Související témata: