Hlavní obsah

Svěrkošova premiérová branka Sochaux body nepřinesla

PAŘÍŽ

Dva starty ve francouzské lize stačily českému fotbalistovi Václavu Svěrkošovi k premiérové trefě v dresu Sochaux. Jeho branka v nedělním zápase 21. kola na hřišti Paris St. Germain však jeho novému zaměstnavateli k bodovému zisku nepomohla.

Článek

Český nováček dělal co mohl, jenže domácí krátce po Svěrkošově vyrovnání vstřelili gól na konečných 2:1. Sochaux tak zůstalo v tabulce na 18. příčce znamenající sestup.

Svěrkoš stejně jako v prvním jarním kole nastoupil v základní sestavě a od začátku zaměstnával obranu pařížského celku. Pro Sochaux vybojoval několik standardních situací a připravil svým spoluhráčům dvě velké šance.

Pět minut po změně stran pak přišla jeho chvíle, když se na hranici pokutového území opřel do míče a jeho střela z otočky skončila přesně u tyče domácí branky. Sochaux však remízu neudrželo, v 63. minutě rozhodl Luyindula.

Svěrkoš strávil na hřišti celé utkání, ovšem na prohře již nic nezměnil. Na straně domácích si proměněnou penaltou zlepšil bilanci útočník Hoarau, který se s 12 zásahy dotáhl na druhé místo v tabulce střelců se ztrátou jediné přesné trefy na vedoucího Gignaka z Toulouse.

Francouzská fotbalová liga - 21. kolo:
Caen - Monako 2:2 (72. Savidan, 90. Nivet - 6. Piňo, 24. Alonso), Paris St. Germain - Sochaux 2:1 (45. Hoarau z pen., 63. Luyindula - 50. Svěrkoš), Lille - Rennes 1:0 (75. Fauvergue).

Reklama

Související témata: