Hlavní obsah

Marseille porazila Lorient, Lyon nestačil na Bordeaux

PAŘÍŽ

Vedoucí Olympique Marseille otočil zápas na hřišti Lorientu, kde vyhrál 2:1, a v čele tabulky má dvoubodový náskok před Bordeaux, které porazilo ve šlágru kola mistrovský Lyon 1:0.

Článek

Lorient doma začal dobře a už od sedmé minuty díky útočníkovi Gameirovi vedl. Hosté však v druhé půli dvěma brankami vývoj obrátili. Po hodině hry vyrovnal argentinský obránce Civelli, jedenáct minut před koncem zařídil Marseille vítězství brazilský forvard Brandao. V závěru neudrželi nervy domácí obránce Lan a hostující záložník Cana, kteří byli vyloučeni po vzájemné potyčce.

V přímém kontaktu s lídrem se udrželo Bordeaux, které po vzájemném utkání odsunulo Lyon na třetí pozici. V souboji se sedminásobným úřadujícím šampionem vyhrál tým Girondins doma poprvé po deseti letech. Těsně před poločasovou přestávkou se o to postaral záložník Alou Diarra, který se tvrdou ranou trefil po předchozím rohovém kopu. Lyon ztrácí na první místo čtyři body.

Celkem jasný průběh mělo utkání v Paříži, kde domácí celek PSG porazil poslední Le Havre 3:0. Po brankách Guilyho a Rothena se trefil v závěru i nejlepší střelec týmu Hoarau.

Francouzská liga - 32. kolo:
Lorient - Marseille 1:2 (7. Gameiro - 59. Civelli, 79. Brandao), Paris St. Germain - Le Havre 3:0 (41. Guily, 55. Rothen, 89. Hoarau), Bordeaux - Lyon 1:0 (43. Diarra).

Reklama

Související témata: