Hlavní obsah

Vesničané chtěli Messiho, vtípek odnesl klubový šéf flastrem

Fotbalový klub z malé francouzské vesnice Borne si hodlal říct Barceloně o hvězdného Lionela Messiho. Jenže francouzský svaz neměl pro jakoukoliv nadsázku pochopení a trestal. Šéfa FC Borne Cédrica Enjolrase suspendoval na šest měsíců s odůvodněním, že žertíky nemají ve fotbale místo.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Lionel Messi na francouzském venkově? Svaz neměl pro vtip pochopení.

Článek

V Borne žije 400 lidí, což nevypadá jako nejideálnější fotbalová destinace pro nejlepšího hráče planety za poslední dva roky, i přesto to ale tamní klub zkusil a do registrační kanceláře Francouzského fotbalového svazu poslal oficiální žádost o přestup. Úředníci ji ale odmítli postoupit vedení španělské nejvyšší soutěže.

„Chtěl jsem pobavit přátele, napadlo nás to během jednoho vydařeného večírku. Byl to opravdu jen žert. Lidi na svazu to ale šokovalo a odmítli to přeposlat do Španělska,“ konstatoval Enjolras, jehož fotbaloví pohlaváři za jeho drzost suspendovali na půl roku, z toho tři měsíce jsou podmíněné.

„Takové chování nemůžeme akceptovat. Možná to byl žert, ale my jsme od toho, abychom posuzovali fakta,“ vysvětlil šéf registrační komise Yves Begon.

Enjolras však o humor stejně nepřišel. „Nejspíš strávím příští tři měsíce na baru,“ okomentoval, co chystá během svého trestu.

Reklama

Související témata: