Hlavní obsah

Z týmu Německa někdo vynáší informace. Zjistíme to, tvrdí kouč Löw

Gdaňsk

Trenéra německých fotbalistů Joachima Löwa čeká před semifinále mistrovství Evropy těžký úkol. Dvaapadesátiletý kouč chce vypátrat špeha, který během turnaje v Polsku a Ukrajině předčasně předává médiím informace o základní sestavě jeho týmu.

Foto: Thomas Bohlen , Reuters

Trenér německé fotbalové reprezentace Joachim Löw.

Článek

"Už jsem o tom mluvil s hráči, i když jsem přesvědčen, že nikdo z nich sestavu úmyslně nevyzradil," citovala Löwa agentura AP. "Musí to být někdo jiný. Zjistíme to," dodal.

K úniku došlo před všemi dosavadními zápasy Německa. Naposledy v pátek zhruba sedm hodin před čtvrtfinále s Řeckem, do kterého se Löw rozhodl překvapivě nasadit trojici André Schürrle, Miroslav Klose a Marco Reus.

"Je to nešťastné, protože už ve dvě hodiny všechna německé média znala základní jedenáctku," uvedl Schürrle. "Trenér o tom s námi mluvil a byl naštvaný. Ale nemyslím si, že by tyhle věci vynášel někdo z týmu," dodal útočník.

"Nevím, kdo může tím špiónem být, ale jak se ukázalo, nijak nám to neuškodilo," uvedl Reus, který se ve čtvrtfinále s Řeckem jednou brankou podílel na výhře 4:2. V semifinále se Německo utká s vítězem zápasu mezi Anglií a Itálií.

Reklama

Související témata: