Hlavní obsah

Ve fanzóně se sešlo přes šest tisíc lidí. Škodu příště do základu, radili Vrbovi

Dominik HejbalSport.cz

Páteční večer ve Žlutých lázních provázelo ideální počasí. Návštěvníci se uvelebili na trávě a sledovali utkání českého výběru na ME s Chorvatskem (2:2). Po většinu hrací doby nepanovala příliš strhující atmosféra, to se změnilo až v samotném závěru.

Fanoušci sledovali ve Žlutých lázních remízu s Chorvatskem.Video: Žaneta Dernerová, Sport.cz

 
Článek

Přítomní diváci mohli krátce zatleskat prvnímu vážnějšímu střeleckému pokusu svého mužstva až po změně stran, kdy Krejčí neuspěl s pokusem zády k bráně. Tou dobou už čeští fotbalisté prohrávali 0:1, protože v první půli udeřil chorvatský záložník Perišič.

I tentokrát měli fotbaloví příznivci k dispozici nafukovací tleskátka, ta se však příliš často do akce nedostala. A když Rakitič zvýšil na 2:0, byla tato skutečnost ve Žlutých lázních přijata takřka bez emocí. Až čtvrthodinu před koncem probrala publikum z letargie trefa Milana Škody.

"V příštím zápase by měl hrát od začátku," shodla se velká část obecenstva. "Bohužel jako sparťan musím uznat, že byl naším nejlepším hráčem," dodal další fanda české reprezentace.

A v poslední minutě už byly Žluté lázně doslova na nohou. Po ruce Vidy se český tým dočkal pokutového kopu, který povedenou ranou proměnil Tomáš Necid. Tím ve fanouškovském parku odstartoval oslavy pokračující i po závěrečném hvizdu. Ač to po většinu střetnutí málokdo čekal, nakonec se diváci rozcházeli v dobré náladě, zatímco někteří z nich setrvali a tancovali v rytmu hudby pouštěné z reproduktorů.

Reklama