Hlavní obsah

Limberský, Ibrahimovic i Lewandowski jsou v nejhorší jedenáctce základních skupin ME

Londýn

Figuruje po boku skvělých fotbalistů a elitních střelců, jenže v nejhorší jedenáctce základních skupin ME 2016. Nelichotivé pocty se od britského magazínu FourFourTwo dočkal český zadák David Limberský. Kromě něj se do výběru vešli ještě slavnější hráči jako Zlatan Ibrahimovic, Harry Kane nebo Robert Lewandowski. Angličané to ale pořádně natřeli i celé reprezentaci České republiky.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

David Limberský na ME nepřesvědčil.

Článek

Ta skončila se ziskem jediného bodu už v základní skupině a patřila mezi nejhorší týmy EURO.

Už před klíčovou bitvou s Tureckem Limberský přiznal, že nepodává ideální výkony. „Nejsem sám se sebou ideálně spokojený. Pochopitelně že platí, že člověk hraje to, co mu dovolí soupeř a Španělé a Chorvati nám toho moc nedovolili. Fotbal byl o běhání, o posunech v bloku, takže se člověk s balónem moc nepotkal. A pak je pochopitelně těžké se do utkání dostat," řekl zkušený obránce.

„Proti Španělsku měl Limberský úspěšnost nahrávek jen 54 procent. Nejistý byl i v zápase s Chorvatskem. Následně byl vynechán v klíčovém duelu proti Turecku," zhodnotil FourFourTwo výkony plzeňského zadáka.

Odborný magazín nešetřil ani jiné hvězdy, které na turnaji zklamaly. Kane údajně působil na trávníku žalostně a rozladěně, Ibrahimovicovi vytýká jedinou střelu na bránu a Lewandowski „rozhodně nepřipomíná jednu z nejlepších devítek světového fotbalu, protože Suárez je úplně jiný hráč."

Angličané, přestože postoupili do osmifinále ME, mají v sestavě dokonce dvojí zastoupení. Kromě Kanea žurnalisty nepotěšil ani záložník Sterling.

Nejhorší jedenáctka základních skupin ME podle FourFourTwo:
Sirigu (Itálie) - Gönül (Turecko), Dragovič (Rakousko), Cana (Albánie), Limberský (ČR) - Jarmolenko (Ukrajina), Neustädter (Rusko), Sterling - Kane (oba Anglie), Lewandowski (Polsko), Ibrahimovic (Švédsko)

Věčný náhradník lídrem týmu

Špatné vysvědčení vystavil svěřencům trenéra Vrby jiný britský list The Guardian. Češi obsadili v sestaveném žebříčku národních týmů po základních skupinách 22. příčku a skončili tedy třetí od konce. Hůře dopadla jen Ukrajina a na chvostu skončilo Rusko.

„Fakt, že věčný náhradník v Arsenalu Rosický je klíčovým mužem jejich zálohy, hovoří o tomto týmu jasně," komentoval populární list.

Zasloužený konec ČR na EURO, to jsou zase poznatky serveru Daily Mail, který se podobně vyjádřil již před turnajem. „Česko mělo smůlu při dobrém výkonu proti Španělsku, houževnatě získalo bod proti Chorvatsku, ale když mohlo uhrát něco proti špatnému Turecku, podělalo to. Češi postrádají kvalitu i do budoucna, nejsou dostatečně silní a zaslouženě končí už na první překážce."

„Česká republika se dostala na konec jedné éry," uvedl list Marca. Španělé si všimli, že ve vzájemném duelu byl průměr českého týmu 30 let a 62 dní, řada hráčů navíc v reprezentaci skončila nebo skončí. Budoucí kostra týmu se údajně vybuduje na pětici Kadeřábek, Darida, Necid, Krejčí a Dočkal.

Reklama