Hlavní obsah

Westerwaldský kraj se těší na české fotbalisty i fanoušky

WESTERBURG

Rozhodnutí vedení české fotbalové reprezentace ubytovat se během mistrovství světa v hotelu Lindner na břehu jezera Wiesensee vyvolalo velký ohlas u místních úřadů, ale také tamních fotbalových fanoušků. Regionální deník Westerwälder Zeitung pojal informaci o červnovém pobytu české výpravy jako hlavní událost dne, které věnovalo takřka tři tiskové strany.

Foto: www.lindner.de

Před hotelem je nádherný golfový areál.

Článek
Fotogalerie

Hotel Lindner je sice znám v kruzích movitějších golfistů po celém Německu, ale příjezd fotbalistů může prý zpopularizovat méně známý region na pomezí Porýní a Vestfálska i pro další turisty.

"Češi přicházejí!", začíná svůj článek o pobytu českých fotbalistů deník, který oslovil řadu osobností zdejšího veřejného života. "Je to dobrá zpráva pro náš kraj," prohlásil na titulní straně westeburgský starosta Helmut Schönberger.

Zájem měli i Brazilci a Angličané

Zdejší novináři si všimli, že kolem výběru hotelu Lindner bylo hodně živo. Od začátku prý bylo zřejmé, že se zde některý z týmů hodlá usadit. Vedle Brazílie a Anglie zvažovali pobyt v golfovém ráji také Ukrajinci a Poláci, kteří dokonce měli hotel předběžně zarezervován. Jenže po losování museli objednávku zrušit, protože los je poslal do jiné části Německa.

Příjezd Čechů je prý ale nejlepší možnou zprávou, jaká mohla region potkat. "Je to druhý tým podle světového žebříčku, to je skutečně šťastná zpráva," připomněl ředitel hotelu Siegfried Wenzelmann, že pod jeho střechou budou bydlet jedni z tajných favoritů šampionátu.

Podle Niny Engelové z westerburgské turistické centrály nejde jen o příjezd fotbalistů. Očekává se, že do kraje zavítají také čeští fanoušci, kteří budou chtít sledovat tréninky národního týmu. "Oživí to celý region," míní Engelová.

Reklama