Hlavní obsah

Od pátku lze žádat ČMFS o vstupenky na MS

V pátek 20. ledna se spustí prodej vstupenek na mistrovství světa ve fotbale z kvóty, kterou má k dispozici Českomoravský fotbalový svaz (ČMFS). Vzhledem ke značně omezenému počtu vstupenek je třeba si pospíšit. Systém předprodeje vstupenek na šampionát je navíc značně odlišný od ME 2004 v Portugalsku a podmínky pro žadatele budou o dost přísnější.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Čeští fotbalisté už mají účast na šampionátu jistou. A co fanoušci?

Článek

Oproti portugalskému Euru před dvěma lety je odlišností v systému předprodeje vstupenek na MS 2006 několik. Podmínkou čerpání požadovaného počtu vstupenek v rámci kvóty ČMFS je tentokrát předání seznamu osobních údajů konkrétních držitelů a úhrada celkové ceny odpovídající danému počtu vstupenek.

ČMFS je tedy povinen objednat v průběhu února přidělené vstupenky jak na utkání ve skupině tak i na vyřazovací utkání; v opačném případě bude daná kvóta zkrácena o neprodané vstupenky a při případném postupu do vyřazovacích utkání už nebude mít ČMFS, a tedy ani čeští fanoušci, na další vstupenky žádný nárok. To znamená, že jediná možnost, jak si objednat vstupenky z kvóty ČMFS až do případného finále, bude od 20. ledna, 12.00 hodin do 1. února, 12.00 hodin!

Zkusíte získat vstupenky na MS? Hlasujte v anketě na konci článku!

FIFA přidělila účastnickým asociacím velmi omezenou kvótu vstupenek, která tvoří vždy 8 procent kapacity stadionu, na němž bude česká reprezentace hrát svá utkání jak ve skupině E, tak v případě postupu i všechna utkání ve vyřazovací fázi. Jde se o vstupenky do sektoru českých fanoušků. Z této přidělené kvóty použije ČMFS část vstupenek pro potřeby vlastních sponzorů a čestných hostů svazu. Veškeré podrobnosti o možnostech získání vstupenek najdou zájemci na www.fotbal.cz.

Při porušení pravidel méně vstupenek nebo žádné

FIFA a organizační výbor MS kladou mimořádný důraz na bezpečnost na stadionech, a proto byla kapacita každého z nich, na kterém se uskuteční zápasy MS 2006, z těchto důvodů snížena. ČMFS proto musel uzavřít s FIFA a organizačním výborem mistrovství smlouvu o přidělení vstupenek, stanovující přísná pravidla a podmínky při jejich prodeji, která jsou velmi podobné podmínkám stanoveným v prodejních "fázích" pro celosvětovou fotbalovou veřejnost (viz. www.FIFAWorldCup.com).

Při porušení pravidel a podmínek prodeje vstupenek se ČMFS vystavuje nebezpečí zkrácení přidělené kvóty nebo jejímu úplnému odebrání. Zároveň je nutné zdůraznit, že se v případě vstupenek z kvóty ČMFS nejedná o vstupenky, které Světová fotbalová federace (FIFA) nabízela nebo bude nabízet prostřednictvím svých internetových stránek v rámci programů "Single Tickets" nebo "Team Specific Tickets Series".

Reklama