Hlavní obsah

Brazílie zahájí MS ve stejné sestavě jako v závěru kvalifikace

RIO DE JANEIRO

Pokud to zdraví hráčů dovolí, nastoupí Brazilci v úvodním zápase mistrovství světa ve stejné sestavě jako v posledním kvalifikačním utkání. Proti Chorvatům by tak 13. června v Berlíně měl hrát i hvězdný ofenzivní kvartet Ronaldo, Ronaldinho, Adriano a Kaká. Prozradil to trenér obhájců titulu Carlos Alberto Parreira.

Článek

Brazilci kvalifikaci zakončili říjnovým vítězstvím 3:0 nad Venezuelou a Parreira nechce na úvod finálového turnaje v Německu vítěznou sestavu měnit. "Tým, který zahájí mistrovství světa, bude stejný jako ten, který končil kvalifikaci. V průběhu turnaje pak výsledky a výkony ukáží, zda je, či není nutné udělat změny," uvedl Parreira.

Proti Venezuele vedle čtveřice ofenzivních hráčů nastoupili brankář Dida, obránci Cafú, Juan, Lúcio a Roberto Carlos a defenzivní záložníci Emerson a Zé Roberto.

V současné době nejlepší fotbalista světa Ronaldinho dostane podle Parreiry v národním týmu stejnou volnost, jakou má v Barceloně. "Je absurdní říkat, že hraje jinak v Barceloně a v národním týmu kvůli své pozici. Rozdíl je v tom, že když hraje za svůj klub, má jeviště sám pro sebe, zatímco v národním týmu se o něj musí dělit s dalšími hvězdami," vysvětlil kouč.

Odmítl se zároveň bavit o dalších jménech ve třiadvacetičlenné nominaci pro šampionát v Německu, kterou musí oznámit do 15. května.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články