Hlavní obsah

Beckham pásku z ruky nedá

Jan KrůtaSport.czPrávo

Není zcela vyloučeno, že to bude jeho poslední mistrovství světa v kariéře. Jednatřicetiletý kapitán anglické fotbalové reprezentace David Beckham věří, že Anglie může s trochou štěstí dokázat velké věci. Toto spojení v jeho podání znamená zvítězit.

Článek

"Máme dost kvalitní tým a jdeme do turnaje s cílem vyhrát. Budeme určitě lepší než na minulém šampionátu," říká sebevědomě jedna z největších hvězd světového fotbalu. "Musíme ale mít i štěstí, které potřebuje každý tým," tvrdí Beckham.

Zároveň dobře ví, že k tomu, aby Anglie uspěla, se klíčoví hráči potřebují vyhnout zraněním. A to v tuto chvíli neplatí. "Michael Owen bude do začátku stoprocentně fit, mluvili jsme spolu. A věřím, že nám pomůže i Wayne Rooney," podotýká na adresu dalšího útočníka, který zřejmě nestihne zápasy ve skupině.

Terry nebo Gerrard jsou rození vůdci

Rodák z Leytonstonu v národním týmu odehrál 87 zápasů, v nichž dal 16 gólů. Debutoval ve svých 21 letech v září 1996 proti Moldavsku a brzy si vydobyl velké renomé. Stal se kapitánem a pásku nosí na rukávu dodnes. V Anglii má však v tomto směru řadu odpůrců.

Třeba bývalý kapitán reprezentace Bryan Robson se nechal slyšet, že Beckham není správným tahounem týmu. "Kdybych já byl trenér, Beckham byl nebyl kapitán. Terry z Chelsea nebo Gerrard z Liverpoolu jsou pro mě rození vůdci. Terry svou roli zvládá skvěle v Chelsea a je to excelentní organizátor. Beckham sice neodvedl špatnou práci, je dostatečně zkušený, ale pásku bych mu nedával," sdělil trenér West Bromwiche.

Cenný obchodní artikl

V Anglii se o Beckhamově kapitánství vedlo v poslední době vůbec hodně sporů. Ale když několik velkých sponzorů národního týmu pohrozilo, že pokud Beckham nezůstane kapitánem, přestanou fotbal podporovat, rázem se spekulace utnuly. Záložník Realu Madrid je totiž stále nesmírně cenným obchodním artiklem.

Jisté je jen jedno: Beckham se už na ME v Portugalsku zařekl, že v reprezentaci nebude nikdy kopat penalty. "To platí pořád," opakuje. Anglie má v tomto směru dobrou náhradu, Frank Lampard je téměř neomylný.

Beckham pojede na své třetí mistrovství světa a počítá s tím, že bude znovu pod obrovským tlakem. Tak jako každý den v Madridu i doma v Anglii. Se svou extravagantní ženou Victorií jsou totiž neustálým terčem nájezdů paparazzi a život bez ochranky u nich nepřipadá v úvahu. "Mám to spočítané, Anglie letos šampionát vyhraje, vyšlo to tak i moji známé kartářce," měla prohlásit Victoria, která v Německu určitě nebude chybět, stejně jako tři jejich synové.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články