Hlavní obsah

Fotbalisté vyrazili nabírat sílu pod alpské velikány

PRAHA

Česká fotbalová reprezentace dorazila v sobotu po poledni do hotelu Dorint v Seefeldu. Ve známém prostředí budou svěřenci trenéra Brücknera až do neděle odpočívat, a poté nabírat kondici, opakovat známé herní situace a signály, ale učit se i nové. Zatímco z Prahy odletělo dvaadvacet fotbalistů, zpět by se jich mělo vracet o dva víc.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

Jan Koller v čele českých fotbalistů na starém letišti v Praze-Ruzyni.

Článek

Záložník Jan Polák dostal na víkend volno, jaké se dává jen ve zcela výjimečných případech. Tím bylo nepochybně "Ano", které v sobotu v poledne řekl v Brně své dlouholeté přítelkyni Markétě, která ho opětovala a stala se paní Polákovou. Záložník Normiberku dorazí za týmem v neděli večer. Svatební noc se zkrátka nedá šidit. Ve středu za mužstvem přiletí také Libor Sionko, který vyklízí vídeňské působiště, aby v létě zamířil do Skotska. Jeho program upřesní až Šmicrův sval.

Dort pro Čecha

"Lepší se to. Už v pohodě běhám a lehce kopu do míče, ale nic vysloveně zátěžového zatím nemohu, ale jsem stále větší optimista. V Seefeldu mě má v péči lékař Jiří Fousek," říkal spokojeně Vladimír Šmicer.

Gólman Petr Čech přijímal v sobotu gratulace ke čtyřiadvacátým narozeninám. "Zatím jsem jako dárek dostal letenku do Seefeldu, ale oslava bude mít nepochybně standardní průběh," usmíval se gólman. Měla. V hotelu Dorint dostal dort a celý tým mu zazpíval.

To jeho kolega mezi tyčemi Jaromír Blažek prožíval hektické hodiny. "Po vítězství v poháru jsem si byl sbalit ještě pár věcí a na skok jsem se stavil na sparťanském rozloučení se sezónou. Teď už se koncentruji jen na šampionát."

Zdeněk Grygera si liboval, že jeho sval už snese plnou zátěž. "V pátek jsem šel v tréninku naplno. Drží, ale stát se může cokoliv. Na to však myslet nemohu," přiznal. Kvůli němu chtěl mít kouč Karel Brückner na telefonu jednoho obránce.

"Zatím jsem nikomu nevolal a asi ani nebudu. Je nás dost. Seefeld by měl dát odpověď, jak na tom Šmicer s Grygerou, ale i další marodi, opravdu jsou. Pořád by bylo víc než deset dní času do prvního utkání."

Nejprve výklusy

Seefeld objevil pro reprezentaci v roce 2000 Jozef Chovanec. Z alpského střediska se stalo nejoblíbenější místo národního týmu. "Je to přímo ideální místo pro odreagování. Máme tu klid, prostředí s výhledy na zasněžené alpské vrcholky působí relaxačně. Kolem ji ryzí příroda a potoky plné pstruhů. Navíc tu je spousta cestiček a míst, kde se dá běhat a dělat různá cvičení. Znám je perfektně a vím, kde co je, kde se dá vyklusávat lehce, kde naopak s větší námahou," rozplýval se milovník přírody a kouč v jedné osobě Karel Brückner. Reprezentace se tu chystá na velký turnaj už potřetí.

"První tři dny budeme hlavně vyklusávat, běhat, ale dostane se i na míč. Postupně bude zátěž stoupat a přejde na taktickou a herní přípravu. Po pěti dnech už by se měl přidat i Šmicer," nechal trenér nahlédnout do svého programu. Mužstvo čekají na soustředění dva přípravné zápasy. Ve čtvrtek s výběrem Tyrolska a v pátek oficiální duel se Saúdskou Arábií v Innsbrucku. V pondělí se mužstva vrací do Česka.

Reklama