Hlavní obsah

Italové slibují útočné představení a postup

HAMBURK

Budeme hrát na vítězství a náš útočný fotbal skončí oslavou úspěchu. Takové hlasy jdou z tábora italských fotbalistů před dnešním utkáním proti Česku v Hamburku. Svěřencům trenéra Marcella Lippiho stačí k jistému postupu i nerozhodný výsledek.

Článek

"Naše hra se bude italským fanouškům určitě líbit," prohlásil Lippi, který se po remíze s USA ocitl pod palbou kritiky. Italská média dokonce včera přinesla zprávu, že po šampionátu u mužstva bez ohledu na výsledek skončí. Za jeho rozhodnutím však stojí podle deníku Corriere della Sera rodinné důvody a nemá žádnou souvislost s výkony mužstva na šampionátu.

Odmítají kritiku

Ofenzivní záložník Francesco Totti je přesvědčen, že reprezentace byla za výkon proti USA nespravedlivě kritizována. "Nemůžeme být tak špatní, když se po zápase s Ghanou říkalo, že jsme ze všech týmů na turnaji v nejlepší formě. Nevím, proč nás kritizují teď, když jsme první ve skupině a máme nejlepší rozdíl ve skóre. Můžeme se o tom bavit, až budeme vyřazeni," navezl se do italských médií.

S negativními ohlasy nesouhlasí ani obránce Fabio Cannavaro. "V každém případě jsme v obou předchozích utkáních kontrolovali hru a nikdy jsme nebyli v opravdovém nebezpečí," uvedl.

Věří, že proti Česku získá, Itálie plný bodový zisk. "Vrátit se domů s prohrou, to prostě nejde. Slíbili jsme našim fanouškům, že půjdeme co nejdál, a musíme to dokázat, Jsem si jist, že my na šampionátu zůstaneme," dodal Cannavaro, jeden ze tří spoluhráčů Pavla Nedvěda z Juventusu, který by měl nastoupit v základní sestavě...

Nepustit Čechy ke hře

Zdravotní problémy měli po zápase se Spojenými státy Gilardino, Perotta a laquinta, ale všichni tři budou k dnešnímu utkání nominováni. Lippi nemůže počítat pouze se záložníkem De Rossim, jenž si odpykává jednozápasový trest za vyloučení. Ve středové řadě ho nahradí bojovník Gattuso.

"Když se podíváme na holá čísla, samozřejmě máme jistou výhodu. Ale nechceme se tím nechat před zápasem ovlivnit. Půjdeme za výhrou a třemi body," sdělil Cannavaro. Opatrná taktika z italské strany prý nepřichází v úvahu. "Hlavně nesmíme dát Čechům žádný prostor a pustit je k jejich hře," nabádal reprezentační stoper.

"Výhra nám zajistí první místo ve skupině, tím bychom se v osmifinále vyhnuli Brazílii, což je pro nás také důležité," přidal se krajní obránce Gianluca Zambrotta, další z Nedvědových parťáků v Juventusu. "Když jsme pod tlakem, zahrajeme výborně," vzkázal kouč Lippi. "Nic jiného než výhra mě nezajímá. Jsme schopni porazit kohokoli," holedbal se Totti, který nastoupí jako podhrotový hráč za dvojicí kanonýrů Toni, Gilardino.

Reklama

Související témata: