Hlavní obsah

Beckhamová dostala titul nafoukaná buchta

Karel FeltPrávo

Některé manželky a přítelkyně jsou skoro stejně populární nebo isledovanější než jejich fotbalové polovičky. Fotografií Victorie Beckhamové ze šampionátu vyšlo prý dokonce víc než jejího manžela, kapitána anglické reprezentace. Na sledování manželek a přítelkyň také nasadila bulvární média stejné síly jako na zápasy šampionátu.

Článek

Victoria Beckhamová, členka bývalé skupiny Spice Girls, která ve druhé polovině devadesátých let lámala rekordy v prodeji CD a v počtu skandálů, je prý nejnesympatičtější mezi manželkami a přítelkyněmi fotbalistů.

U těch anglických to platí stoprocentně. V anketě agentury YouGov "zvítězila" se 46 procenty, což bylo absolutně nejvíc. Před Coleen McLoughlinovou, snoubenkou Wayna Rooneyho, měla prý obrovský náskok. V anketě hlasovaly pouze ženy.

To by sice mohlo být zavádějící, ale... "Je to nafoukaná buchta. Přitom toho na ní zase tak moc není. Jsou tu mnohem krásnější ženské. A to mluvím jen o manželkách a přítelkyních našich fotbalistů. Kdybych bral i fanynky, tak proti Brazilkám nemají šanci," prozradil jeden anglický novinář svým kolegům, ale nepřál si být jmenován. "Ona je schopná se soudit i kvůli pohledu, který se jí zdá nepříjemný," dodal.

Beckhamová sice sedává v hledišti s manželkami ostatních anglických fotbalistů, ale jinak tuto společnost příliš nevyhledává. Po utkání s Ekvádorem odmítla společnou cestu autobusem a rozhodla se pro soukromé letadlo. Zatímco ostatní už seděli se svými drahými v hotelu, Victoria čekala s dětmi na letišti, až se uvolní neustále přeplněné nebe nad Německem. Obchodníci si zase stěžují, že neutrácí tolik, kolik očekávali. Skandál na letišti kvůli dětskému kočárku pro změnu způsobila Elen Rivesová, přítelkyně Franka Lamparda. Angličanky vůbec nemají v Německu dobrou pověst...

Sympaťačka Šeredová

Naopak velké sympatie, alespoň podle italských novinářů, si získala bývalá česká vicemiss a úspěšná modelka Alena Šeredová, přítelkyně jednoho z nejlepších gólmanů světa Gianluigiho Buffona.

Na vyhlášení Zlatého míče ČR jí dal Karel Šíp za úkol, aby unavila či přemluvila před utkáním s Českem svého přítele, aby nestál v cestě českým střelám. Ona ho naopak dostala do skvělé formy, takže jen Pavlu Nedvědovi chytil tři góly. Šeredová je vídána a fotografována v hledišti v italském dresu, což je pochopitelné.

Po posledních úspěších Italů se však ona i její kamarádky poněkud rozohnily. "Jsme jako lovná zvěr. Novináři nás pořád pronásledují," čertila se Šeredová a pohrozila, že se z oficiálního hotelu v Düsseldorfu odstěhuje.

Mezi často fotografované polovičky slavných fotbalistů patří také Heidi Burmesterová, nyní Beckenbauerová. Svého manžela, šéfa organizačního výboru, doprovází prakticky na všech zápasech a fotografové vyhledávají především záběry, na nichž je vidět, jak ji fotbal nebaví. Vedle argentinské fotbalové modly Maradony sedává matka jeho dvou dětí Claudia Villafaneová, která ovšem nefandí tak impulsívně jako Diego.

Přijely i princezny

Šampionát si nenechala ujít kromě pohledných manželek i řada významných žen. V hledišti na zápasech Německa je pravidelnou návštěvnicí kancléřka Merkelová. Španělsku v hledišti fandila princezna Letizia.

Královské zastoupení mělo i Nizozemsko. V doprovodu manžela Alexandra dorazila princezna Maxima. Původem je z Argentiny, a tak nejenže před vzájemným zápasem obou týmů živě diskutovala s Maradonou, ale především si získala obrovské sympatie fanoušků, s nimiž se bez váhání fotila, rozdávala autogramy a některé z diváků dokonce políbila.

Jenom tak potvrdila, že na šampionátu většina manželek a přítelkyň slavných fotbalistů nechápe přítomnost na utkání jako příležitost k vlastnímu zviditelnění, ale jako jeden ze způsobů, jak podpořit alespoň z hlediště svého druha, v případě princezen či političek pak o vyjádření sympatií své zemi.

Reklama