Hlavní obsah

Brazilci opěvují Zidana, vlastní tým tvrdě kritizují

BRASÍLIA

Fotografie zklamaných brazilských fotbalistů a jejich plačících fanoušků zdobí titulní stránky nedělních brazilských listů, které tvrdě kritizují výkon jejich hráčů ve čtvrtfinále mistrovství světa. Na druhé straně jednohlasně opěvují výkon francouzského kapitána Zinédina Zidana, který zcela zastínil brazilské hvězdy.

Článek

Očekávaná odveta za finále MS z roku 1998 se nekonala, brazilské mužstvo bylo apatické, chyběla mu ofenzivnost, napsal deník Folha de Sao Paulo. Podle Estado de Sao Paulo je třeba na tento brazilský tým zapomenout, předvedl politováníhodnou hru a většinou jen krotce sledoval pohyb Francouzů dirigovaných Zidanem.

Gazeta Esportiva napsala, že mužstvo hrálo stejně špatně jako v minulých zápasech tohoto mistrovství. Podle O Globo dokonce podalo jeden ze svých nejhorších výkonů v historii vůbec.

Listy nemilosrdně kritizují i jednotlivé brazilské hráče. O Estado de Sao Paulo napsal, že Ronaldinho vypadal, jako by myslil na natáčení další reklamy, Ronaldo byl izolovanější než Tom Hanks v Trosečníkovi, Juninho nevěděl, co má dělat a Cafú nedal jednu dobrou přihrávku. "Ospalost" ostatních se podle listu snažili napravit Zé Roberto a Lúcio. O Globo označuje hru Ronaldinha za velké zklamání celého turnaje.

Většina listů věští odchod řady veteránů z reprezentace, na prvním místě kapitána Cafúa, kterému je už 36 let. Jako další kandidáti fotbalového důchodu jsou nejčastěji zmiňováni Roberto Carlos, Dida, Zé Roberto, Emerson a Gilberto Silva. I budoucnost Ronalda v reprezentaci je prý pochybná, odejít by měl i trenér Carlos Alberto Parreira.

Stejně jednomyslně, jako kritizuje svůj tým, však brazilský list vyzdvihuje Zidana. O Estado de Sao Paulu označuje jeho výkon za hvězdný, Folha de Sao Paulo píše, že dal Brazilcům lekci z fotbalu a podle Jornal da Tarde čtyřiatřicetiletý Zidane vůbec nevypadal jako penzista. O Globo citoval "krále fotbalu" Pelého, který Zidana označil za maestra sobotního večera.

Reklama

Související témata: